Avengers: Kree-Skrullská válka přehled

Avengers: Kree-Skrullská válka https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329635/bmid_avengers-kree-skrullska-valka-E8b-329635.jpg 4 23 23

Kree a Skrullové jsou ve válce - a planeta Země je ve vážném ohrožení . Naše planeta nacházející se mezi jejich dvěma vesmírnými impérii je pro obě rasy strategicky důležitá , a proto nyní čelí okupaci či likvidaci . Avengers musí společně s Captainem Marvelem přijít na způsob , jak Zemi zachránit , dřív než se stane první obětí tohoto kosmického konfliktu . Obsahuje komiksy Avengers 89 - 97.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Hachette
Originální název:

Avengers č. 89 - 97


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Avengers: Kree-Skrullská válka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

ludek.n
21.12.2022 3 z 5

Dvě rozpínavé vesmírné rasy, dvě znepřátelené civilizace a ve středu jejich bitevního pole doposud opomíjená planeta Země se všemi jejími obyvateli a superhrdiny. Že se dříve či později stane předmětem zájmu jedné či druhé strany, která bude chtít získat nad nepřítelem výhodu, bylo nad slunce jasnější. Jenže teď to spíš vypadá, že je jak Skrullům, tak Kree, trnem v oku a chtěli by jí zničit. Roy Thomas napřed využil sekundárního týmu Avengers, aby pořádně zamíchal karty a rozjitřil emoce všech zúčastněných, načež ho rozpustil a vrhl do hry staré, protřelé harcovníky Captaina Ameriku, Iron Mana a Thora. Ti se mají postarat o nápravu škod a zabránit zničení Země. Snad v každém sešitě se setkáme s odkazy do minulosti, ať už samotných Avengers, tak i například Fantastic Four, Captaina Mar-vella, Nelidí a mnohých dalších. Občas je moje neználkovství této historie trochu frustrující a možná to je také důvod, proč mě příběh až tolik nevtáhl do sebe. O kresbu se podělili tři mistři: začíná Sal Buscema, štafetu po něm přebírá Neal Adams a poslední sešit v knize si vzal na starost John Buscema. Nejvíc se marvelovských standardů vymanil Neal Adams a je také pocitově nejpřesvědčivější.

trudoš
22.06.2020 2 z 5

Upovídaná nuda, která vlastně o žádné válce nevypráví. Ono k ní samozřejmě dojde, ale až v závěrečných sešitech, a spíš, než že by skutečně probíhal konflikt, poskakují Avengers sem tam a snaží se zachránit krky sobě i ostatním. Ale prakticky osmdesát procent příběhu se motá kolem dílčích dějových linií, do nichž občas vstoupí nějaký ten souboj s neurčitým padouchem a složitou návazností, pročež Roy Thomas může dělat ramena, jak má starý Marvel v malíku. Jenže k čemu bylo všechno to machrování, když se nakonec žádný velký bengál nekonal? Navíc valná většina hlavních postav pro mě spadá do ranku nezajímavých hrdinů jako Scarlet Witch, Vision, Captain Marvel, Rick Jones, Giant Man a podobně. Prostě nuda.
Čím mi však komiks uhranul - a v tomhle ohledu musím dát zapravdu předmluvě Marca M. Lupoie - je kresba Neala Adamse, který jakmile se chopí tužky, vyprávění alespoň vizuálně začne působit mnohem sympatičtěji. Taková cesta do nitra Visionova těla má jen díky němu tu správnou atmosféru.


Hwaelos
27.01.2018 2 z 5

Popisné dialogy, které vlastně zní bez výjimky jako vysvětlující monolog vypravěče, jsou pro tyhle staré komiksy Marvelu tak nějak charakteristické. To už ani nemá smysl zmiňovat. Kree-Skrullskou válku lze vyzdvihnout jen ze dvou důvodů: jedním je její historická hodnota (počátek vztahu Scarlet Witch a Visiona, první event vůbec), druhým je konkrétní sešit, v němž se Ant-Man vydává na průzkum Visionova těla zevnitř, který je jednak dobře napsaný a jednak skvěle nakreslený.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Avengers: Kree-Skrullská válka v seznamech

v Přečtených29x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x