U táborového ohně přehled

U táborového ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312791/bmid_u-taboroveho-ohne-qHc-312791.png 5 26 26

Nabízíme čtenářům nahlédnutí do dávných turistických a tábornických praktik v knize „U táborového ohně“. Její autoři Vladimír Rogl se Ctiradem Smolíkem v ní přibližují atmosféru turistiky, táboření i trempinku dětí a mládeže na počátku druhé poloviny minulého století. I když se i v této oblasti od dob jejího prvního vydání v roce 1968 leccos změnilo - a zvláště v oblasti vybavení na turistiku a táboření je všeho nepřeberné množství - ponecháváme původní text včetně názorných a vtipných kreseb v nezměněné podobě. Věříme, že tato publikace osloví nejen pamětníky vzpomínající nostalgicky na své vlastní dávné zelené vandry, ale nabídne poučení i zábavu současné mladé generaci, která si na chvíli odskočí od surfování na počítači, stejně tak jako byla před padesáti lety průvodcem a rádcem tehdejším mladým turistům a táborníkům při jejich výpravách za dobrodružstvím v přírodě. Proto také této knížce přejeme, aby se znovu stala jejich věrným kamarádem!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize U táborového ohně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Pytlík
15.10.2023 5 z 5

V životě jsem netábořil v lese, maximálně jsem strávil pod stanem 14 dní v dětství s rodiči v Bulharsku, a přesto jsem tuto knihu teď v dospělosti přečetl během chvilky. Na něco tak zajímavého a hlavně vtipného člověk nenarazí každý den.

Nermal
13.04.2023 4 z 5

Z dnešního pohledu poněkud úsměvná publikace, ve které si ovšem počte dětská duše každého táborníka či dokonce indiána. Je nutné ocenit, jak je kniha napěchována informacemi pro praktický život v přírodě. Vše je doplněno úžasnými ilustracemi.


EmokeII.
28.07.2021 5 z 5

Knihu mám doma, jsme skauti a mám ji i s věnováním z 68. roku, kdy byl skauting na chvíli povolen. Fakt si ji vážím. Aktuální i dnes, má dokonalé ilustrace :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha U táborového ohně v seznamech

v Přečtených29x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech3x