Odplata přehled

Odplata https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425035/bmid_odplata-kvZ-425035.jpg 4 40 40

Tvůrci světů série

< 2. díl

Tvůrce těžkej život má. Takhle zvenku to vypadá, že si stvoříš svět a žiješ si jako bůh. Ale pak se ti do toho světa nabourají cizáci, chtějí ti z něj vytěžit všechno, z čeho se dají vyždímat prachy, a navíc po tobě jde tvoje exmanželka a nechce ti jenom vybílit konto. Tahle bejvalka ti chce uříznout hlavu a naložit ji do roztoku. A tohle všechno máš za to, že jsi geniální. Je tu pokračování Tvůrců světů s názvem Odplata. S Alexem Drescherem vpadnete rovnýma nohama do světa umělých inteligencí, válečníků a zbraní ze všech možných i nemožných epoch, včetně těch, které ještě nenastaly, bytostí z nočních můr a nenasytných korporací. Jeden z Kryštofových světů byl prodán výměnou za to, aby se mocný padouch zbavil smrtící kletby. Branou se valí pluky Temných a velká a krvavá sklizeň hříšníků může začít. Kryštof Farský, geniální dítě mezi Tvůrci, se rozhodne hrát vabank. Sáhne po zbrani nevídaného kalibru, která má však jednu vadu na kráse: svého vynálezce připravila nejdřív o rozum, pak o život. Bude mít Kryštof větší štěstí? Konstrukty Tvůrců mezitím umírají ve velkém… Konstrukty, nebo lidé? Kdo zná klíč ke světům? Nahlédněte do tajemství paralelních realit a ztraceného rukopisu Tycha Brahe. Ve světě Tvůrců není místo pro zbabělce, zato je tu spousta místa pro bezskrupulózní bojovníky, mutanty a zvrácené mocipány.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odplata. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

TomHr
14.11.2023 3 z 5

Těžko hodnotit Odplatu jako samostatnou knihu; Destrukce ani Odplata samostatně nefungují. Opět ten protivný supercool styl, opět se střílí na všecky strany, opět postavy zběsile putují mezi světy... Ukazuje se, že ne vše je tak, jak se zdálo; ovšem s přibývajícími nápady začíná lehce kulhat logika. Nakonec, jak jinak, hrdina všechny postřílí a zvítězí.

jennefer
06.11.2023 4 z 5

Už dlouho jsem potřebovala takovouhle parádní jízdu! Moje generace pochopí všechny skvělé vtipy a narážky, takže jsem snad poprvé ráda za ročník, kdy jsem se narodila:-D Autor si umí hrát se slovy, přitom umí i pěkně zostra posunovat děj a čtenář se u toho náramně baví. Co víc si přát?


Fifth Element
31.08.2021 4 z 5

Nebylo to špatné, ale tohle není tak úplně ženská záležitost. Války a boje o moc i o život oba dva díly bez přestávky.. tím bych asi uzavřela celou dvoudílnou sérii..

všechny komentáře

Související novinky (1)

10 nejprodávanějších eknih (listopad)

05.12.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odplata v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených60x
ve Čtenářské výzvě4x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit9x

Autorovy další knížky

Alex Drescher
česká, 1972
2017  85%Lovcův odkaz
2010  85%Tovaryš
2007  87%Dokonalý obchod
2019  87%Destrukce
2017  82%Zrození Adepta