Tvůrci času přehled

Tvůrci času
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16150/tvurci-casu-16150.jpg 4 31 31

Kyberpunk, tvrdá science fiction, surrealismus – to jsou oblasti, mezi kterými tančí Jiří W. Procházka své literární pogo. Tato kniha je jeho první sbírka šokujících povídek, u nichž některé se umístily na čelných místech v soutěži O cenu Karla Čapka. Výrazná osobnost postpunkové, postmodernistické vlny přináší čerstvý vítr do jinak značně sterilního prostředí české sci-fi.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tvůrci času. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Lele61
16.04.2023 3 z 5

Spíše průměrná sbírka 8 povídek českého autora balancujícího na pomezí kyberpunku. Více mě zaujaly dvě povídky a to Pražský průnik a Roxnroll. Zbytek se podle mě kvalitativně pohybuje někde na úrovni průměru až podprůměru. Je to autorský styl, který sedne jen určité skupině čtenářů.

Meda77
20.01.2022 2 z 5

Za mně dost nepovedený pokus o kyberpunkovou scifi. Buď jsou úvahy autora na jeho písemné sdělení moc složité a nebo je to skutečně jen takový nápadový mišmaš. Každopádně se to dobře nečte a ani se v tom nějak nechcete orientovat. Prostě kniha o ničem. Radši se jí vyhněte, o nic nepřijdete.


cori
12.09.2021 3 z 5

Pokoušela jsem číst tuto první českou kyberpunkovou sci-fi několikrát, ale teprve nyní se mi ji podařilo dočíst celou. Procházkovy myšlenkové pochody a popisy kyber světa jsem prostě nedokázala pochopit. Nejvíc srozumitelná mi přišla povídka Stromy a Sněhurka a sedm trpaslíků.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tvůrci času v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených37x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst10x
v dalších seznamech1x