Tunel do nebes přehled

Tunel do nebes https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12840/tunel-do-nebes-12840.jpg 4 84 84

Byl to jenom test. Ale něco se pokazilo. Hodně pokazilo. To, co mělo být běžným desetidenním testem o přežití, se najednou změnilo v nekonečně dlouhou noční můru - v boj na život a na smrt. ...jenom test. Jsou ztraceni někde ve vesmíru, bez kontaktu se Zemí... na druhém konci tunelu. Skupina mužů a žen, zbavená všech civilizačních výdobytků i zákonů, je donucena vytvořit svou vlastní budoucnost... Drsnou budoucnost v podivné zemi, kde nedokáže přežít ani ten nejlepší. ...jenom test.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Classic And
Originální název:

Tunnel in the Sky , 1955


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tunel do nebes. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Luigi1
17.01.2024 5 z 5

Vynikající čtení které se četlo samo

ludek.n
16.06.2023 4 z 5

Desetidenní studentský test přežití na venkovních planetách se pro Roda Walkera a jeho spolužáky mění v drsnou robinzonádu bez pravidel a bez naděje na záchranu. Robert Heinlein vytvořil na planetě Tangaroa oázu divočiny, v níž přežijí jen ti, kdo přemýšlejí hlavou a mají sílu a odhodlání poprat se s nástrahami, na které je žádná škola připravit nemohla. Jedná se o jednoduchý, přímočarý příběh bez ostrých hran a zákrut, ale také bez velkých překvapení. Čte se to dobře, plynule a rychle, možná i proto, že Heinlein pro tentokrát problémy nepitvá, nerozebírá je na prvočinitele, aby se dobral podstaty věci, ani se nesnaží určovat etické, morální a hodnotové principy jím stvořeného izolovaného společenství lidí, ale jenom bez okras a bez kudrlinek servíruje hlavní chod, který je pak spíše dobrodružný, než vědecko-fantastický. Tomu odpovídají i postavy, zabývající se více hodem oštěpem a práci s nožem, než vědeckým zkoumáním světa, v němž se ocitli. Zlatý fond sci-fi literatury to asi není, ale na poličce pravověrného fanouška žánru se tato kniha určitě neztratí.


mi-380
29.03.2021 4 z 5

Chvíli jsem měl pocit, že jsem se ocitl znovu mezi hvězdnou pěchotou. Autor vychovává a mentoruje. Tentokrát ale poměrně brzy nastupují kadeti do akce, která, zdá se, jen tak neskončí. Nakonec tedy asi opravdu ano: hvězdná pěchota, nedostudovaná, ocitne se bez účinných zbraní na cizí planetě a řeší problémy spolupráce, komunikace, i samotné holé existence, s tikající bombou časového paradoxu na pozadí.
85 % (aktuálně 72 hodnotících s průměrem 83 %).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tunel do nebes v seznamech

v Přečtených143x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených6x
v Knihotéce77x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit4x