Druhá Boleynová přehled

Druhá Boleynová
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375406/bmid_druha-boleynova-NfM-375406.jpeg 5 195 195

Píše sa rok 1521 a na anglickom tróne sedí Henrich VIII. Kráľovský dvor sa utápa v radovánkach, usporadúvajú sa turnaje, tanečné zábavy, kráľ sa oddáva poľovačkám. Kráľovná Katarína upadá do nemilosti, lebo Henrichovi neporodila vytúženého syna. Na dvor prichádzajú Mary Boleynová a jej sestra Anna. Ich rodina túži po moci a pre svoj cieľ neváha bezohľadne využívať dcéry. Mary sa vydá, no stane sa kráľovou milenkou a porodí mu dcéru a syna. Kráľov záujem o ňu chladne a zatúži po jej sestre Anne. No tej ide o viac ako o postavenie milenky. Román je pokračovaním literárneho cyklu o dynastii Tudorovcov.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Other Boleyn Girl , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Druhá Boleynová. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (36)

modroocko
02.03.2024 4 z 5

Knihu jsem si přečetla po shlédnutí filmu, který mne hodně zaujal. Kniha se mi četla dobře, nikde děj nevázl a celkově mne období vlády Jindřicha VIII. zajímá, nejspíš si přečtu nějakou další knihu této spisovatelky.

Lucif
28.01.2024 2 z 5

Nedočetla jsem. Místy zajímavá, docela dobře se to četlo, ale pak už to bylo moc zdlouhavé a vlastně pořád to samé.. nahlédla jsem dál a ještě kousek dál a nějak neměla chuť to dočíst .. 3/4 knihy přečteno, nemyslím si, že se k tomu vrátím, určitě ne v nejbližší době, protože jsem narazila na zajímavější knihy.


Siwan
16.09.2023 4 z 5

Velmi pěkné, před lety jsem viděla film, který se mi líbil moc a řekla bych, že je to jeden z mála, který vystihl knihu a dobu stejně dobře jako kniha.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Druhá Boleynová v seznamech

v Přečtených264x
ve Čtenářské výzvě27x
v Doporučených23x
v Knihotéce134x
v Chystám se číst142x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech5x