Trůny bohů přehled

Trůny bohů https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459365/bmid_truny-bohu-Wvj-459365.jpg 5 10 10

„Marka jsem poznal před léty. Prý jede na hory a chce vylézt na jeden kopec. Když jsem ho potkal znovu, zjistil jsem, že ty hory jsou Himaláje a ten kopec je Mount Everest.“ Úžasné a osobité vyprávění jednoho z předních českých horolezců o kráse velehor, úspěších a síle přátelství v mezních situacích, ale především o pudu sebezáchovy v boji o přežití na expedicích na nejvyšší hory světa. Ačkoli se řadí mezi světovou špičku, svá dobrodružství líčí očima užaslého dítěte.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trůny bohů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

PavlaTr
04.08.2022

Pěkná citlivě psaná kniha !

martisko3
22.11.2021 5 z 5

Kniha o lásce a úctě k horám, přírodě, vlastním silám, vůli, riziku a někdy velmi tenké hranici, která dělí úspěšný návrat domů od fatálních konců. Přeji autorovi, ať vždy dojde k správnému rozhodnutí a těším se na další knihu.


parxel
06.10.2021 5 z 5

Nevím čím to je, ale tento druh knih přečtu vždycky doslova jedním dechem. Se svými "horolezeckými" zkušenostmi z Araratu(5100m) a Damávadu(5600m) si připadám jako kopcolezecké batole, ale to mi vůbec nevadí. Zažil jsem situaci, kdy lidé kvůli výškové nemoci nemohli chodit nebo když to někdo zabalí třeba 150 m pod vrcholem, protože je semele psychika. Zkrátka i přes to málo si některé situace dovedu živě představit a je mi tento druh knih velmi blízký.

Já osobně nikdy na žádnou osmitisícovku nepolezu, protože je to nad mé psychické i fyzické schopnosti, ale o to raději si o tom sem tam přečtu nějakou knihu od borců, kteří toto riziko podstoupili a měli to štěstí, že se vrátili. Z knihy je totiž patrné, že často je to spíše otázka štěstí a že ne při každém toto štěstí vždy stojí.

Přeji autorovi další úspěšné výstupy a doufám, že s námi opět podělí o své zážitky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Trůny bohů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst4x