Třpytný dvůr přehled

Třpytný dvůr https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/305180/mid_trpytny-dvur-qER-305180.jpg 4 393 393

Třpytný dvůr: škola a zároveň výnosný podnik. Přicházejí sem chudé dívky z celého Osfridu, aby se zdokonalily ve finesách společenského chování. Jedině tak budou moci uzavřít sňatek s bohatým a mocným mužem z Adorie, Nového světa. Hraběnka Adelaide se tomuto pravidlu vymyká, ta už díky svému původu vybrané způsoby ovládá. Přesto přichází do Třpytného dvora přestrojená za služku, aby později mohla v Adorii začít nový život. Daří se jí utajit svou identitu před všemi, jen ne před okouzlujícím Cedrikem Thornem, synem bohatého majitele Třpytného dvora. Když Adelaide zjistí, že také Cedric skrývá velmi nebezpečné tajemství, společně vymyslí plán, jak z jejího podvodu vytěžit maximum. Komplikace na sebe ale nenechají dlouho čekat – nejprve je třeba překonat zrádné moře mezi Osfridem a Adorií, kde pak Adelaide padne do oka budoucímu guvernérovi. A jako by to všechno nestačilo, mezi Adelaide a Cedrikem to pořádně jiskří – a pokud toto jiskření přeroste v plamen, hrozí Třpytnému dvoru skandál a oni dva budou vyhnáni do divoké nezmapované země...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

The Glittering Court , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třpytný dvůr. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (98)

M.C.SMITH
04.12.2023 3 z 5

Chtěla jsem něco lehkého, oddechového a sáhla jsem dobře.
Kniha byla příjemná, nenáročná, četla se lehce a mne bavila. Autorka umí dobře psát.
Takže pokud chcete něco trochu naivního a hodně dívčího, tohle je přesně ta kniha.
Já si čtení užila a věřím, že si ho užijete taky.

Sitting-Bull
02.08.2023 3 z 5

Další kniha, po které jsem sáhla jako po "špitálové oddechovce", kterou člověk potřebuje, když je mu blbě, nechce moc přemýšlet a chce něco lehce plynoucího. No, lehce to neplynulo, chvílemi to bylo hodně napínavé, i když musím říci, že Richelle Mead má na víc. Tady byl příběh velmi prostý a naivní, na druhou stranu autorčina schopnost vtáhnout do děje je znát i zde, takže po dalším dílu série jsem již sáhla. :-)


sArKa236
21.05.2023 3 z 5

Richelle Mead je jedna z mých oblíbených autorek. Zamilovala jsem si její příběhy a styl psaní, ale u této knihy jsem byla mírně zklamaná. Na vině však není autorka, ale má nepozornost. Předpokládala jsem, že Třpytný dvůr bude jedno z fantasy děl, ale není tomu tak. Zřejmě jsem byla ovlivněna faktem, že všechny ostatní knihy od Richelle Mead jsou právě fantasy, tak jsem předpokládala, že takový bude Třpytný dvůr, nicméně se v tomto případě jedná o román. Musím ale říci, že mne děj vtáhl do sebe. V některých částech se mi rozbušilo srdce a ve čtení jsem musela dost často pokračovat, i když už bylo velmi pozdě. Velmi se mi líbil popis prostředí a praktický základ. Bylo vidět, že má autorka prostudovány potřebné věci - kdy, jak, co, proč. Trochu mne mrzelo, že na konci nebyly události úplně vysvětleny, nicméně předpokládám, že tyto informace nejspíše budeme moci najít v dalších knihách ze série.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Třpytný dvůr v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených536x
ve Čtenářské výzvě56x
v Doporučených35x
v Knihotéce292x
v Chystám se číst358x
v Chci si koupit67x
v dalších seznamech8x