Volání ptáka kivi přehled

Volání ptáka kivi https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103824/bmid_tridilna-saga-z-noveho-zelandu-vola-13d-103824.jpg 5 163 163

3. díl rodinné ságy z Nového Zélandu Gloria vyrůstá na farmě Kiward. Její šťastné dětství náhle skončí, když ji rodina pošle spolu se sestřenicí Lilian do anglického internátu. Zatímco se Lilian životu ve starém světě přizpůsobí, Gloria začne nenávidět rodiče za to, že jí tento nový život vnutili. Za každou cenu se chce vrátit zpátky na Nový Zéland. Vymyslí proto odvážný plán, který ji však uvrhne do velkého nebezpečí…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Der Ruf des Kiwies , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volání ptáka kivi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

Szilvia1
02.11.2023 5 z 5

Třetí díl Novozélandské ságy měla víc stránek,kde jsme sledovali už pravnučky Gwyn a jejího syna Jacka.Byla to krásná sága.

alekis
02.10.2023 5 z 5

Skvělá trilogie, jejíž poslední část bez diskuze korunuje dílo. Složitý děj, a kromě nejrůznějších peripetií postav, především mnoho těžkých dramat.

Střet australských a novozélandských vojáků s tureckou armádou na poloostrově Gallipoli, kde Turci nakonec zvítězili, je vylíčený velice naturalisticky. Pokud člověk zrovna nestuduje detailně průběh I. WW, uvízne mu v paměti sotva tak zákopová válka ve Francii... A bylo toho přitom mnohem, mnohem víc a rozhodně o tom nechci nic podrobného vědět. Protože všechny války přinášejí jedině bolest a zmar.

V knize je ale mnoho dalších příběhů lidí, z nichž některé známe už od prvního dílu a někteří přibudou po cestě. Někdo trpí. Někdo se raduje. Někdo se narodí a jiný umře. Je to o životě a život je boj.
Autorka mi skvěle přiblížila místo na druhé straně zeměkoule, Nový Zéland, a dopřála mi vynikající čtenářský zážitek.
Jsem opravdu ráda, že jsem si tuto románovou trilogii vybrala ke čtení. Je to dokonalá zábava na podzimní a zimní večery... i když, pokud se čtenářka nedokáže odtrhnout, tak někdy i noci... :-).


hankapimi
25.07.2023 5 z 5

Poslední díl historické ságy se zaměřil na Glorii a Lilian. Ze sebestředné Kury je světoznámá pěvecká hvězda a ani netuší, že její dcera je nešťastná a vykořeněná. Bylo mi jí hrozně líto, prožívala jsem s ní depresivní nálady i beznaděj. Ovšem hrozně mne překvapilo, do jakého odvážného a nebezpečného plánu se Glorie pustila. Lillian byla vždycky srdečná a výřečná, což ji s nepraktickým manželem zachránilo od bídy. A celým třetím dílem se prolíná nešťastné rozhodnutí Jacka odejít do války. Popisované válečné hrůzy, smrt, amputace, zmrzačení a nesmyslnost válečných konfliktů se mi vždycky těžko čte. Suma sumárum krásná sága z Nového Zélandu, doporučuji ke čtení, netradičně opět plný počet !

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Volání ptáka kivi v seznamech

v Přečtených221x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených21x
v Knihotéce130x
v Chystám se číst90x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

německá literatura Nový Zéland Maoři

Autorovy další knížky

Sarah Lark (p)
německá, 1958
2011  84%Ranhojička
2010  92%V zemi bílého oblaku
2014  87%Ostrov tisíce pramenů
2011  92%Maorčina píseň
2012  91%Volání ptáka kivi