Tři životy Lídy Baarové přehled

Tři životy Lídy Baarové
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212257/mid_tri-zivoty-lidy-baarove-212257.jpg 4 42 42

Neobyčejný osud výjimečné české herečky byl již zpracován v několika knihách. Ale jak to bylo doopravdy s jejím vztahem ke Goebbelsovi?

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři životy Lídy Baarové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

MarcoPolo936
23.07.2023 4 z 5

Kniha je svým způsobem matoucí a osobnost Lídy Baarové plná rozporů. Nicméně v Německu hrála už od r. 1935, v době, kdy byl u moci 2 roky Hitler. Ten, který ji v r. 1941 odstranil z německého i českého (protektoratniho) filmu kvůli vztahu s Goebbelsem. Krásná herečka pak hrála v Itálii.. Kniha je svědectvím o jejím životě z knih jejích pamětí a vzpomínky herců, spisovatelů, producentů a samotné Lídy, která byla v závěru života alkoholičkou..Těžko říct jestli to bylo jak píše Werich : " Lída Baarová byla hloupá, naivní - Adina Mandlová byla chytrá, ale zlá ženská. " Kniha čtivá, fotografie moc hezké, nutno podotknout, že to byla opravdu nádherná žena, jak uvádí i její kolegové.

cleopatra11
03.01.2023 4 z 5

Srovnávání několika informačních zdrojů o této herečce.


Kája95
19.12.2020 4 z 5

Jedná se o srovnání několika zdrojů. Lída Baarová se stala již pojmem ,hodně lidí ji zná spíše pro její lásku/aféru (nazvěte si to jak chcete) s Goebbelsem. V knize pak vidíme reakce mnoha lidí na stejnou ženu,ale .... Jakoby snad každý mluvil o úplně jiné ženě. Jaká tedy vlastně byla ,nejspíš opravdu naivní a tak trochu snílek, v mládí krásná a obletovaná, ve stáří pak opomenutá a mnohými nenáviděná. I podle dalších pramenů - hodně věcí si přikrášlila a měnila jak potřebovala. Nebo to bylo tím, že ve stáří má člověk spoustu času na přemýšlení a pak, aby se očistil říká věci,které se staly jinak ?
Nesuďme Baarovou, zde máme posuzovat knihu a ta je určitě zajímavá a čtivá

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tři životy Lídy Baarové v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených52x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených2x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x