Tři kontra gestapo přehled

Tři kontra gestapo https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82700/tri-kontra-gestapo-82700.jpg 5 53 53

Reportáž o třech významných členech ilegální zpravodajské, sabotážní a destrukční skupiny Obrana národa, a to o štábním kapitánu a vedoucím britsko-české špionážní služby Václavu Morávkovi, podplukovníku Josefu Balabánovi a podplukovníku Josefu Mašínovi. Popisuje, jak opatřovali a ukrývali zbraně, jak informovali Anglii a SSSR o chystaných německých akcích, jak vydávali letáky a časopis, jak organizovali destrukce dokonce i v Berlíně a jak až do svého tragického konce unikali gestapu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tři kontra gestapo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Kakho-Oto
07.07.2023 4 z 5

Velmi kvalitní literatura faktu o slavné trojici odbojářů, kteří patřili do odbojové organizace Obrana národa. Monografie historiků Čermáka (o Morávkovi) a Petra Koury (o Balabánovi) jsou přece jen o něco lepší, podle mě se jedná o nejodbornější práce na dané téma. O Josefu Mašínovi starším se lze hodně dozvědět z některých titulů věnovaných především příběhu jeho synů Josefa mladšího a Ctirada. Ano, chybí odborná publikace věnovaná podrobně všem "třem králům", ale je otázka, kolik nových informací by obsahovala, vzhledem k tomu, co na dané téma napsali zejména Čermák a Koura. Pokud hledáte spíše něco méně odborného, ale zároveň i seriózního, o Balabánovi, Mašínovi a Morávkovi, potom je kniha Kettnera a Jedličky tím pravým. Howgh!

jan.para
07.01.2023 4 z 5

Pěkné shrnutí činnosti legendární skupiny Tří králů, možná i čtyř, když k nim počítáme Františka Peltána. V knize jsou velmi zajímavé komentáře pamětníků. Knize trošku škodí, že autoři neměli přístup k takovým informacím, jaký mají dnešní badatelé.


konicekbily
22.03.2022 5 z 5

Pěkně zpracované informace o domácím odboji v letech 1939-1942, zejména o Třech králích, v časové posloupnosti se vsuvkami vzpomínek zúčastněných a přeživších. Dokumentaristická práce autorů pro laického čtenáře bez zbytečností!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tři kontra gestapo v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených73x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených7x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit8x