Třetí oko přehled

Třetí oko
https://www.databazeknih.cz/img/books/81_/81142/bmid_treti-oko-UKm-81142.jpg 3 8 8

Když Alfie Flowers zahlédne na stěně jedné severolondýnské restaurace podivný symbol, okamžite si vybaví příhodu z dětství, kdy při prohlížení starého dokumentu, který patřil jeho otci, ztratil vědomí. Co má společného graffiti se vzpomínkami na otce, kterého jeho povolání fotografa zaválo do všech koutů světa, až se jednoho dne nevrátil? Alfiemu nedává ten zvláštní symbol spát a začne hledat jeho tvůrce a přesvědčením, že by se mohl dozvědět více o své minulosti a události, na kterou se do té doby pokoušel zapomenout.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Mind´s Eye , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třetí oko. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Metla
31.08.2018 3 z 5

Děj románu lze shrnout do jedné věty: jedná se o hon za tvůrcem zvláštních obrazců a odhalování jejich tajemství, jejich moci.
Hlavní hrdina se potýká s několika handicapy, z nichž ty zdravotní ve formě záchvatů jsou nejmenším problémem. Pak je tady jméno, jaké by člověk očekával v Disneyho pohádce, nebo v knížce od J.K. Rowlingové. Alfie Flowers je sice mohutný fotograf v Kristových letech, já ho však stále měla před očima jako skřítka, co se chystá odletět na kouzelném kufru kamsi do Bradavic. Největším problémem pro čtenáře (pro mě rozhodně) je nemastnost a neslanost této postavy, která měla se svou minulostí a zázemím podstatně větší potenciál. Když ve druhé polovině románu převzala otěže soukromá vyšetřovatelka a samozvaná agentka Harriet, zlepšením bych to nenazvala. Zpočátku mi byla celkem lhostejná, později mě začala sr... pardon, iritovat. Reputaci mohl zachránit snad ještě sidekick - novinář Toby, ovšem ani jeho úmrtí by mi žíly nervalo. Nejvýraznější emocí tak byla lehká averze vůči padouchům (a Harriet).
Pátrání po takzvaných piktografech se odehrává převážně v Londýně, akčnější části přesunou čtenáře na Blízký východ (Turecko, Irák) a trochu seznámí s tamními poměry. Nebylo to vyloženě nezajímavé, pro mě však tyto končiny, kultura a náboženství postrádají atraktivitu. Takto bych vlastně mohla zhodnotit celé "Třetí oko": nebylo to špatné, akorát mi chyběly sympatičtější charaktery i prostředí, zápletka ničím neohromila... pro mě relativně vlažné čtení, netrpěla jsem, ale ráda bych se bavila víc.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Třetí oko v seznamech

v Přečtených7x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

Paul James McAuley
americká, 1955
2001  51%Fairyland
2010  60%Tichá válka
2000  78%Syn řeky
2011  60%Zahrady slunce
2000  80%Předkové dnů