Tragédie v habsburském domě přehled

Tragédie v habsburském domě https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14007/bmid_tragedie-v-habsburskem-dome-IYo-14007.jpg 4 22 22

Rakouská historička a spisovatelka, která se zabývá dějinami habsburského rodu, se tentokrát zaměřila na tragické osudy jeho čtyř příslušníků. Autorka popsala životní příběh Marie Antoinetty (dcery císařovny Marie Terezie), Leopoldiny Brazilské (manželky panovníka Spojeného království Portugalska, Brazílie a Algarve), mexického císaře Maxmiliána I.( bratra císaře Františka Josefa I.) a posledního císaře habsburské monarchie Karla I. Jednotlivé příběhy jsou popsány velice podrobně a zároveň čtivě i pro laického čtenáře.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Historie
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Tragödien im Hause Habsburg , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tragédie v habsburském domě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Thalin
19.04.2023 5 z 5

Čtivá a určitě zajímavá kniha. O rod Habsburků se docela zajímám a něco už mám načteno, takže jsem nejednu informaci dávno věděla. I přesto jsem se dozvěděla něco nového a navíc mě to i bavilo. Víc od podobné knihy nechci.

Sidonka3
23.08.2022 4 z 5

Velmi, velmi čtivě napsané. O čtyřech habsburských panovnících, za které víc než vlastní schopnosti či chyby rozhodl osud. Někdy jen stačí být ve špatný čas na špatném místě nebo se nevhodně vdát. Pak ani šlechtické privilegia nepomůžou. Knížka se čte jedním dechem. Marii Antoinettu zná asi každý, zato jsem dosud neslyšela nic o Leopoldině Brazilské, přiznávám, a i když mi tuhne krev v žilách z toho, čím vším si musela projít, jsem ráda, že se mi knížka dostala do rukou. Budu bádat i v dalších zdrojích, čtyři zajímavé a dojímavé osudy (dále Maxmilián I. a Karel I.), které mi nejsou lhostejné.


Starmoon
20.03.2022 4 z 5

Poznáte ten pocit, keď sa tešíte na nový deň, lebo vás v ňom čaká čítanie skvelej knihy? Tak toto sa mne stalo pri Tragédiách v habsburskom rode. Veľmi pútavo, v dobrom slova zmysle až bulvárne napísané príbehy štyroch vybraných panovníkov známej vladárskej dynastie ma úplne pohltili – aj tie, ktoré pre mňa boli notoricky známe a zaujímal ma skôr spôsob, ako ich autorka podá (Mária Antoinetta, Karol I.), i tie, s ktorými som sa zoznámila vďaka nej (Maximilián Mexický, Leopoldína Brazílska). Hviezdičku sťahujem za prílišnú autorkinu subjektívnosť, vďaka ktorej síce kniha pôsobí sviežo a číta sa veľmi ľahko, oberá ju to však v mojich očiach o status plnokrvnej náučnej literatúry.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (2. týden)

10.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tragédie v habsburském domě v seznamech

v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit7x