Touhy Džendeho Džongy přehled

Touhy Džendeho Džongy https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298957/mid_touhy-dzendeho-dzongy-CIv-298957.jpg 4 70 70

Džende Džonga emigroval z Kamerunu do New Yorku, aby zajistil sobě, své ženě a synovi lepší budoucnost. Po několika měsících téměř otrocké práce se na něj usměje štěstí a získá práci snů – začne pracovat jako osobní řidič Clarka Edwardse, vysoce postaveného manažera v bance Lehman Brothers. Džende má poprvé v životě dobře placenou práci a dokáže zabezpečit nejen svou rodinu, ale i podporovat příbuzné v Kamerunu. Džendeho žena začne vypomáhat v Clarkově domácnosti a zdá se, že po letech strádání a tvrdé práce čeká Džendeho rodinu klidná budoucnost. Džendeho sny se však začnou rozplývat poté, co na povrch vypluje pravda o finančních machinacích banky Lehman Brothers a když se Clarkova na pohled dokonalá rodina zhroutí pod tíhou utajovaných skutečností. Tehdy se naplno ukáže, že Džendeho život v emigraci stojí na vratkých základech a on musí učinit jedno ze svých nejtěžších osobních rozhodnutí.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

Behold the Dreamers , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Touhy Džendeho Džongy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Pavlaj
21.10.2022 4 z 5

Americký sen a americká přistěhovalecká realita. Konečné vyznění neobsahuje nic moc objevného: i prosperující Amerika má své stinné stránky, množství peněz člověka šťastným neudělá, rodina je důležitější než práce a kariéra… Ale opakovat a připomínat to znova a znova mi pořád dává smysl. Líbil se mi kontrast starostí Ameriky spodních vrstev a horních vrstev, to vylíčení dvou odlišných světů. Za mě velmi dobré.

borufka
12.08.2022 4 z 5

Do knihy jsem se pustila díky Výzvě. Jinak tento žánr není mým šálkem kávy. Byla jsem příjemně překvapena, bavila jsem se. Velké starosti, malé radosti a život takový jaký je. Moc pěkně napsaná kniha. Svižné, barevné vyprávění. A i v beznaději, kdy Džende s rodinou musí opustit Státy, střípek naděje, že "doma" bude také dobře.


Simi
30.05.2022 5 z 5

Úžasný příběh o hledání cesty a domova, za který děkuji Výzvě. Jinak bych o té knize vůbec netušila. Autorka mi mluví z duše na téma hledání štěstí v jiné zemi a imigraci. Někým jsme a někde jsme se narodili. Je bezva navštěvovat, cestovat a brát zkušenosti jinde a tím vyživovat své kořeny, aby strom dobře rostl, košatěl a rodil. Ne každý strom se přesazením ujme. Zasloužených 5 hvězd.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Touhy Džendeho Džongy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených85x
ve Čtenářské výzvě44x
v Doporučených3x
v Knihotéce82x
v Chystám se číst81x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x