To není moje věc přehled

To není moje věc
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22123/bmid_to-neni-moje-vec-Ri3-22123.PNG 4 21 21

Sherman Jamison, jeden z největších boháčů, touží po synovi, který by po něm jednou převzal jeho prosperující podnik. Jeho žena Shannon však s ním nemůže mít děti, a protože je přísná katolička, nechce mu povolit rozvod. Jamison je však odhodlán mít syna s jinou ženou, a proto se potřebuje za každou cenu Shannon definitivně zbavit. Tady vstupuje do hry profesionální nájemný vrah Ernie Kling. Vždy dokázal spolehlivě splnit svůj úkol a nic si nedělá z toho, že v Paradise City na Floridě je schopný policejní oddíl. Jamison si i přes všechnu svoji moc příliš pozdě uvědomuje, že nájemným vrahům se nedá příliš důvěřovat, a Kling zase nepočítá s tím, že do jeho promyšleného plánu může zasáhnout neočekávaný faktor - láska. Události však již spějí k nečekanému vyvrcholení...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ametyst
Originální název:

Not my thing , 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To není moje věc. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

marlowe
24.05.2020 3 z 5

Román napsaný stylem „nikam nechoďte, tohle vám hodím do stroje na počkání“, jen sekera a dláto, žádné šmirgly a hladítka. Přímá a nekompromisní linie příběhu bez příkras, bez kudrlinek a bez humoru, žádná náročná psychologie, žádné stylistické serepetičky, žádné vypiplané hlášky. Dálnice bez stromů – jen start a cíl. A navíc trochu křečovitá souhra okolností při snování zápletky – jenže tenhle typ literatury to prostě takhle chce. 60%.

harena
04.06.2019 5 z 5

Pěkná kriminálka, k autorovi se budu určitě vracet. James Chase píše jasně, stručně, příběh běží před očima. Výborné napínavé čtení na 150 stránkách.


čef
28.04.2019 5 z 5

Chase to je klasika a záruka nejvyšší kvality. Znova, pokolikáte už, mne znovu přesvědčil, že nemá v ranku drsného krimi mnoho konkurentů na stejné úrovni. V tomto krátkém příběhu opět velmi zdařile vykreslil, jak všichni něco strašně chtějí, jak se jejich zájmy neúprosně kříží, až z toho všeho nakonec vzejde úplně něco jiného, než si každý z nich přál. Dnes už skoro nikdo takto průzračné, jednoduché a tím hodně čtivé romány nepíše a o to je zajímavější se k tomuto autorovi vrátit a vychutnat si tu trochu starosvětskou atmosféru USA minulého století.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha To není moje věc v seznamech

v Přečtených23x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce27x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x

Autorovy další knížky

James Hadley Chase (p)
anglická, 1906 - 1985
1975  86%Chytit tygra za ocas
1975  82%Pracka v láhvi
1977  90%Třikrát ve slepé uličce
1994  78%Piksla červů
1997  83%Dvojitý pohřeb