To (ne)dáš! Jak zvládnout Spartathlon a leccos dalšího přehled

To (ne)dáš! Jak zvládnout Spartathlon a leccos dalšího
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455399/bmid_to-ne-das-jak-zvladnout-spartathlon-EyL-455399.jpg 4 9 9

Spartathlon je ultramaratonský závod o délce 246 kilometrů. Od roku 1983 se běhá vždy v září v Řecku mezi Aténami a Spartou. Je pořádán na počest běžce Feidippida, který byl v roce 490 př. n. l. vyslán do Sparty, aby její obyvatele požádal o pomoc v bojích s Peršany. Dorazil do Sparty den poté, co opustil Atény. Konstantin Wiesner byl ve své profesní dráze učitelem, podnikatelem v reklamě, obchodním ředitelem televizního kanálu i vychovatelem v diagnostickém ústavu. Celý život sportuje, ostatně tělocvik vystudoval na Pedagogické fakultě v Plzni. Je hlavním pořadatelem Baroko maratonu. Ve svých 52 letech byl v roce 2018 nejstarším účastníkem Spartathlonu za Českou republiku. Mezi zkušenými spartathlonisty zdaleka nebyl favoritem, nadto závod běžel poprvé. Skončil 84. s časem 32:44:08. Co ho vedlo k účasti na jednom z nejtěžších běžeckých závodů světa ve vlasti jeho dědečka? Jak se připravoval? Jaké překážky musel překonat? Jak se vyrovnával s krizemi v průběhu závodu? Co ho motivovalo závod dokončit? A jak mu sport pomáhá zvládat životní zvraty a ztráty? Kniha je spontánní výpovědí muže, ze kterého je cítit člověčenství na každém kroku. Člověka s vůlí i s pokorou, empatií vůči druhým i porozuměním vlastnímu chování. S poctivostí sobě vlastní vypráví o cestě, kterou ušel (a uběhl), ve vyprávění se prolínají pocity běžce i otce rodiny, který ztratil dceru po vyčerpávajícím boji se zákeřnou chorobou. Kniha není návodem, jak běhat, ale spíš inspirací, trekem do vlastní duše. Čte se se zatajeným dechem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To (ne)dáš! Jak zvládnout Spartathlon a leccos dalšího. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

iveta3689
25.07.2021 3 z 5

Je vidět, že autor není spisovatel. Obsahově je kniha zajímavá, formou ale není moc čtivá. Je to řada myšlenek a historek naházených za sebou. Ale čte se rychle, takže to nevadí.

Paulmain
21.05.2021 4 z 5

Dobré jednodenní počtení nejenom o běhu, ale i o zajímavých zážitcích, zkušenostech a životních postojích. Autora osobně trochu znám a dozvěděl jsem se o něm spoustu dalších věcí. Řekl bych, inspirativní!


MarketaK.1
10.11.2020 5 z 5

Zajímavé čtení. Vtipné, motivační, oddychové.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha To (ne)dáš! Jak zvládnout Spartathlon a leccos dalšího v seznamech

v Přečtených9x
ve Čtenářské výzvě1x
v Chystám se číst1x

Autorovy knížky

Konstantin Wiesner
česká, 1966
2020  78%To (ne)dáš! Jak zvládnout Spartathlon a leccos dalšího