Titanic: Príbeh legendárnej lode přehled

Titanic: Príbeh legendárnej lode
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356639/bmid_titanic-pribeh-legendarnej-lode-L6N-356639.jpg 5 16 16

Bohato ilustrovaná kniha o Titanicu vyrozpráva čitateľom kompletný príbeh tejto legendárnej lode – od jej stavby, spustenia na vodu, plavby až po tragické potopenie. Dozviete sa nielen veľa staviteľkých a technických detailov z fungovania lode a mnoho informácií o iných lodiach z toho obdobia, ale tiež o osudoch ľudí, ktorí sa plavili na palube Titanicu. Kniha vychádza špeciálne k stému výročiu spustenia na vodu a potopenia lode RMS Titanic v apríli 1912.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Titanic: Disaster at Sea , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Titanic: Príbeh legendárnej lode. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

muchomurka
09.03.2022 4 z 5

Vždycky když si o Titanicu čtu, úplně se mi svírá srdce. To ale nic nemění na tom, že je tohle moc hezky zpracovaná knížka o veliké tragédii. Myslím si, že pro děti akorát informací podané přijatelnou formou.

Starmoon
16.10.2021 5 z 5

Podobne ako PRÍBEH TITANICU, aj túto knihu by som ako dieťa mala zrejme veľmi rada. Odporučila by som ju skôr tým, ktorí sa s tematikou zoznamujú, prípadne nadšencom mojej sorty, ktorí si o Titanicu radi prečítajú hocičo. Aj takí si tu však môžu nájsť rôzne perličky, ktoré im ešte chýbali do mozaiky. Jediné moje výhrady smerujú k občasnému duplikovaniu informácií a k niektorým nie celkom vydarených ilustráciám, a moja mimoriadna pochvala k tomu, že v knihe bol zmienený aj príbeh kňaza Thomasa Bylesa, ktorý v podobných publikáciách často chýba (hoci jeho osud určite patrí k najzaujímavejším z Titanicu, a to píšem bez ohľadu na svoju i jeho denomináciu).


Anna 13
29.06.2017 5 z 5

Kniha určená spíše mladším čtenářům obsahuje spoustu faktů o zdánlivě nepotopitelné lodi, o katatrofě, která mne nepřestává fascinovat.
Kniha je milým příjemným čtením o stavbě Titanicu, jeho pasažérech i posádce, o dnech strávených na palubě i o děsivé noci, ke které se pojí mnoho tajemna. Pojednává i o objevení vraku Titanicu, o uctění památky lidí, kteří tu noc zahynuli. Pro lidi, kteří se o Titanic již zajímali dříve v ní neobjeví asi nic moc nového, ale mne čtení přesto bavilo a poznamenala jsem si toho tolik.
Co mne nejvíce na této lodní katastrofě fascinuje je to, že je opředena předtuchami, který o ní lidé měli, že její zkáza byla románově přepovězena. Z takovýchto pověr, ale i dokazatelných faktů člověka mrazí. Co jsem v knize našla a o čem jsem nevěděla, bylo to, že když loď narazila do ledovce na obzoru byla spatřena tajemná loď, která nereagovala na světlice a záhadně zmizela. Nikomu se ji nepodařilo identifikovat. A takových příběhů je v knize víc. Titanic byl prokletý a lidstvo nadále jeho tragédie dojímá.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Titanic: Príbeh legendárnej lode v seznamech

v Přečtených24x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x