Titanic 1909-12 přehled

Titanic 1909-12
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/153948/titanic-1909-12-153948.jpg 5 7 7

Technický průvodce Českému čtenáři se vůbec poprvé dostávají do rukou fakta o nechvalně proslulém Titaniku s podrobnými technickými daty, s popisem interiérů i exteriérů, s údaji o jeho spouštění na vodu, přípravě k plavbě a nešťastné srážce s ledovcem. Fundovaný text doprovází téměř 200 dobových ilustrací a technických kreseb, které umožňují získat představu o konstrukci, stavbě a provoyu jedné z nejznámějších pasažérských lodí 20.století.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Titanic 1909-12. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

zedir
08.08.2023 5 z 5

Přiznám se, že vůbec nejsem technický typ, ale i přesto jsem si knihu velmi užil a mnoho užitečných informací jsem si z ní odnesl. Jsem moc rád, že vedle plejády knih o Titanicu, kdy jedna často kompiluje jen všechny předchozí, existuje i takto vysoce specializovaná, plná fotografií, které jsem coby nadšenec do Titanicu do té doby nikdy nikde neviděl. Nedočtete se tu příběhy Johna Jacoba Astora nebo nepotopitelné Molly Brownové, ale to ani není cílem knihy. Jejím cílem a dojmem, které si z četby odnesete, je nezměrný obdiv k Harland & Wolff a všem jejím konstruktérům a všem dělníkům, kteří byli schopni postavit tak úžasnou loď, jíž Titanic byl. Ne nadarmo jej firma stále pokládá za jeden ze svých největších skvostů v celé své dlouhé historii.

jirka9453
18.05.2020 5 z 5

Fenomenálně zpracovaný technický průvodce asi nejslavnější lodi světa. Mnoho faktů i fotografií, na technického průvodce až nečekaně perfektní čtivost.


thorir
06.04.2019 5 z 5

Knížka, která potěší srdce a duši každého technika. Obsahuje množství fotografií z výroby, detailů konstrukce, detailních plánků. Nelze neobdivovat génia tehdejších inženýrů a konstruktérů. Kniha je zaměřená čistě technicky, událost, pro kterou je Titanik znám, téměř zcela pomíjí. Autoři popisují stavbu lodi a následný provoz, fotografie jsou buď přímo z Titaniku, nebo z jeho sesterských lodí stejné třídy, Olympic a Britannic. Kniha nabízí fascinující pohled na soudobou civilní námořní techniku. Pro fandy povinnost.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Titanic 1909-12 v seznamech

v Přečtených7x
v Doporučených3x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit3x