Tisíce metrů ode dna přehled

Tisíce metrů ode dna
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496430/tisice-metru-ode-dna3ZOsM8-Auk-.jpeg 4 310 310

Paula toho k životu moc nepotřebuje: domov, trochu peněz na jídlo a malého bratra Tima, kterého miluje nade vše na světě. Pak ale dojde k hrozné nehodě, která ji uvrhne do hluboké deprese. Z beznadějného stavu ji dostane teprve Helmut, starý mrzout, který jí paradoxně vlije do žil novou chuť do života. Nakonec se Paula a Helmut společně vydávají na dobrodružnou cestu, která je oba vede k sebepoznání…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Marianengraben , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tisíce metrů ode dna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (91)

gretl74
27.05.2024 3 z 5

S nerudnými staříky s nelehkým životním osudem se poslední dobou roztrhl pytel. A vzhledem k tomu, že jako první mi přišel do ruky Ove, všechny ostatní beru trošku jako že by se i další autor rád svezl na oblíbené čtenářské vlně a přihřál si vlastní polívčičku. Zde máme jako bonus dalšího nešťastníka, vlastně nešťastnici, Paulu, které jsem bohužel její drama až tak úplně nevěřila. Ten vztah s bráškou prostě vyznívá divně, kdyby to alespoň byla dvojčata, ale takhle, ještě s tím věkovým rozdílem ...? Jisté je, že autorka psát umí, je to velice čtivé. S humorem někdy až moc tlačí na pilu, že bych se nahlas smála, to nehrozilo, ale celkově je to příjemně odlehčené navzdory velmi smutným záležitostem. Plusové body za hory, jezera a zvířectvo. Mínus - a jako že veliké mínus - si autorka (či hlavní hrdinka) vysloužily v kempu u jezera, kde nejdřív vychválí jeho tyrkysovou modř a čistotu, aby tam šla za chvíli ošudlat nádobí po večeři. Jako někde na free tábořišti u řeky možná, ale v rakouském kempu že by na umývárkách netekla voda?
celkový dojem 3,5*, ale tentokrát zaokrouhluji dolů

Jirinamac
08.05.2024 5 z 5

V knížce je krásné to, že staří a mládí si umí vzájemně citově pomáhat a být si oporou ve chvíli nejtěžší. Takové knížky mám ráda, právě pro to generační spojení vzájemných citů. Dojemné čtení.


J&B
08.05.2024 4 z 5

Tragikomický příběh, oddychovka co neurazí, ale ani nenadchne.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Dívka, stařík, pes a jejich nevšední road movie

27.01.2022


Knižní novinky (3. týden)

16.01.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tisíce metrů ode dna v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených389x
ve Čtenářské výzvě99x
v Doporučených30x
v Knihotéce192x
v Chystám se číst295x
v Chci si koupit66x
v dalších seznamech5x