Tigrova kliatba přehled

Tigrova kliatba https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122932/bmid_tigrova-kliatba-122932.jpg 4 596 596

Kelsey je obyčajná stredoškoláčka, ktorá si zháňa na leto brigádu. Nájde si prácu v cirkuse, kde jej pozornosť upúta nádherný biely tiger Dhiren. Kelsey sa cíti v tigrovej spoločnosti veľmi dobre a tak s ním trávi voľný čas a číta mu svoje obľúbené básne. Aká je však prekvapená, keď sa znenazdania objaví zaujímavý pán Kadam z Indie, aby si tigra odviezol a ponúkne jej, aby ho odprevadila do Indie. Tam Kelsey zistí, že tiger Dhiren je v skutočnosti zakliaty indický princ Ren. Začína sa úžasné dobrodružstvo plné nebezpečenstva, napínavých chvíľ a nástrah v džungli. Kelsey sa musí postaviť svojmu strachu a preukázať odvahu nielen v boji za oslobodenie Rena, ale aj v boji so sebou – má podľahnúť nádhernému princovi alebo sa vrátiť späť domov?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Tiger's Curse , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tigrova kliatba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (119)

Carol1122
15.07.2023 5 z 5

Knížku jsem četla před 11 lety a naprosto jsem si ji zamilovala. Po těchto dlouhých letech jsem se rozhodla opět do série pustit, abych si tuto krásnou indickou pohádku připomněla a nelituji toho. Jen po těch letech vnímám více detailů a k příběhu mám i pár kritických poznámek.

Postava Kelsey. Typická osmnáctiletá americká puberťačka, která byla z počátku velmi pokorná a stydlivá dívka, ale později se z ní vyklubila docela sarkastická a sem tam i rozmazlená holčina. Ke konci mi její charakter již nebyl tak sympatický, jako na počátku.

Autorka se v knížce občas zaměřuje až moc na detaily a popisuje téměř každý krok. Postava vstane, vyčistí si zuby, osprchuje se... jasně, klasická rutina, kterou děláme všichni, ale občas to opakování činností nebylo až tak zábavné.

Pan Kadam. Takový pohádkový dědeček hříbeček, který mi charakterem opravdu připomínal postavu z pohádky. Celkově až moc hodnej a vždy připravený pomoc. To nemluvím o dokonalém prostředí, ze kterého postavy pochází.

Vše vycházelo až moc dokonale. Cesta džunglí, aniž by byli napadeni nějakými predátory, všechny indicie během dobrodružství za honbou za prolomením kletby... za mě určitě až moc dokonalá pohádka.

Ale co si budeme povídat, čte se to prostě dokonale a ta chemie mezi hlavními postavami rozbuší i moje již starší srdíčko. Za mě pořád 5/5* a doporučuji dále:)

Matri
08.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Na úvod... do série som sa pustila na základe ohromne pozitívnych recenzií, vysokého hodnotenia čitateľov a anotácii, ktorá sľubovala presne taký typ romantickej fantasy ako to mám rada!

Kde teda začať? Neviem či je môj celkový dojem ovplyvnený tým, že som si knihu dosť kúskovala (nemala som toľko času na čítanie ako by som si priala) a to ovplyvnilo môj zážitok, alebo jednoducho už kniha nie je tak celkom pre mňa (hoci YA fantasy čítam veeeľa). Možno keby ju čítam o dosť mladšia, bola by som úplne zaľúbená (do knihy a do Rhena), ale momentálne to nebolo pre mňa dosť...
Hlavná hrdinka Kelsey je miestni vtipná a miestami úplne mimo, že nevie čo vlastne chce, chýba jej aspoň štipka sebavedomia (alebo je to jednoducho tínedžer) ;-)
Začiatok, asi po stranu 120, a teda kým sa konečne dostali do Indie, sa mi strašne vliekol. Potom to už dostalo spád, aj keď si to viem prestaviť aj bez niektorých pasáži. Rhenov brat Kishan je označovaný ako záporák, hoci ja ho vidím skôr ako "sladkého Rhena v čiernom"!
Hoci komentár vyznie možno dosť kriticky, príbeh je pekný a ešte má čo ponúknuť (asi som len už trocha náročnejší rýpal) ;-)


veverrka11
19.09.2022 5 z 5

Tahle knížka je moje srdcovka už od základní školy, kdy poprvé u nás vyšla.
Kelsey se po boku bílého tygra Rena vydává na dobrodružnou výpravu do indické džungle. Podaří se jí zlomit 350 let starou kletbu?
Knížka je nesmírně čtivá. Děj rychle ubíhá a o zvraty v ní není nouze.
Kelsey se až na konec knihy chová jako typická představitelka svého věku. Ren je téměř dokonalý, ale možná až příliš žárlivý. Pana Kadama bych si přála někdy potkat. Proč? Tak to si přečtěte sami.
Pro mě je tahle knížka dokonalou srdcovkou, která se nikdy neomrzí i přes svůj téměř pohádkový příběh. Jde o jednu z prvních knih s tématem mytologie, navíc jde o mytologii indickou, v literatuře hodně nezvyklou. Z knížky na vás dýchne horká atmosféra džungle a po přečtení se budete držet dále od opic.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tigrova kliatba v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených856x
ve Čtenářské výzvě75x
v Doporučených138x
v Knihotéce283x
v Chystám se číst287x
v Chci si koupit66x
v dalších seznamech15x