Tieň v pahrebe přehled

Tieň v pahrebe
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518196/bmid_tien-v-pahrebe-654ea2c7ef6e3.jpg 5 462 462

Autorka bestsellerov podľa New York Times Jennifer L. Armentroutová sa vracia s prvou časťou úplne novej očarujúcej série Z tela a ohňa, ktorá sa odohráva v obľúbenom svete série Z krvi a popola. Nepoškvrnená Seraphena Mierel sa zrodila zahalená rúškom prvotných, ako jej prisľúbili sudičky, a nikdy nemala svoj osud vo vlastných rukách. Už pred narodením bola vybratá, aby naplnila zúfalú dohodu, ktorú uzavrel jej predok v snahe zachrániť svoj ľud. Sera musí zanechať svoj život a ponúknuť sa za družku prvotnému smrti. Serin skutočný osud je však najstráženejším tajomstvom v celej Lasanii – nie je dobre chránenou nepoškvrnenou, ale vrahyňou s jediným poslaním, jediným terčom. Prinútiť prvotného smrti, aby sa do nej zaľúbil a ona sa stala jeho slabinou. A potom s ním skoncovať. Ak sa jej to nepodarí, odsúdi svoje kráľovstvo na pomalú záhubu v Hnilobe. Sera odjakživa vedela, kto a čo je. Vyvolená. Družka. Vrahyňa. Zbraň. Prízrak, ktorý sa nikdy úplne nezjavil, a predsa bol nasiaknutý krvou. Netvor. Až kým nestretne jeho. Až kým nečakané slová a činy prvotného smrti nerozoženú temnotu, ktorá sa v nej zbiera. A jeho zvodný dotyk roznieti vášeň, ktorú si zakazuje, lebo ju k nemu nesmie cítiť. Sera totiž nikdy nemala na výber. Koniec koncov, jej život je stratený – od začiatku bol, lebo ju poznačili život a smrť.... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Zelený Kocúr
Originální název:

A Shadow in the Ember , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tieň v pahrebe. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (110)

Tenssi
předevčírem 2 z 5

Velká chyba byla číst si komentáře předem... Navnadily mě a očekávala jsem úchvatnou fantasy knížku, od které se nebudu moci odtrhnout. Jenže ono to tak úchvatně nadupané není. Nerada dávám špatné hodnocení, ale z této knihy jsem zklamaná. Myšlenka příběhu je skvělá a žhavé scény spisovatelka umí krásně vyskládat, ale to je bohužel vše. Akce se rozjede až v závěru knihy, kdy jsem se nemohla odtrhnout, ale jen v tom závěru. Navíc mě strašně, ale opravdu strašně štvala hlavní hrdinka. Připadala mi jako roztěkané dítě, které nepoužívá selský rozum. Bůh smrti zaujal, ale dalo by se z něj vytěžit víc.

Jako odpočinkové čtení OK, pokud však chcete něco nového, u čeho budete hltat každý řádek s napětím, co přijde dál, tato kniha to není. Hodnocení 92 % si vysloužila jen díky propracovaným erotickým scénám. Jinak si toto hodnocení nedokážu vysvětlit.

SáraR.
28.05.2024 5 z 5

( Berme to tak, že pokud čtete tento komentář, tak jste četli Z krve a popela 1-3, jinak jsou tu spoilery na tuto sérii ;)

Tak to bylo hustý! Mám pocit, že tahle dvojice mi přirostla k srdci víc, než Casteel a Poppy, sorry not sorry, je to tak. Další, co se mi líbilo, bylo prostředí, drakeni ( nebudeme se tvářit, že v mém názoru nehrají velkou roli ;), a jak jsem již zmínila, Serafena a Šed, prostě OMG!! Sice jsem až podezřele často v Serafeně viděla Poppy, že to občas bylo až moc okaté, ale zase je to logické. Někdy jsem se zase musela usmívat nad tím, jak je jí Poppy podobná.
Už jsem si u autorky zvykla, že posledních 100-150 stránek je jak na horské dráze, tady tomu nebylo jinak. No prostě, zvrat za zvratem a teda ten úplný závěr mě dostal! :0

Teď se vrhám na Válku dvou královen, ale už se těším, až se vrátím k Serafeně a Šedovi. ;)


Ciarra
09.05.2024 5 z 5

Proč nejde dát víc hvězd???

Fíha, tahle autorka tedy umí psát, klobouk dolů. Líbí se mi víc než Maas, ta má knihy psané hodně zeširoka, aby je pak mohla podrobněji vykreslit. Armentrout píše přesně opačně, postupně vše nechá vyplynout (něco jako když malujete spirálu, Maas vede čáru od kraje ke středu a Armentrout ze středu pěkně ven).

A popis scén? Dosud jsem nečetla nic tak....to snad ani nejde popsat, to se musí přečíst a prožít... popisů milostných chvil mám načteno opravdu dost a tohle bylo tak uvěřitelné, jako bych byla v kůži Sery (a že bych chtěla být, fakt)...

Celá kniha jedna velká horská dráha, ani chvilku jsem se nenudila, nebylo kdy

Jdu na druhý díl! Jo a nutně potřebuju drakena

všechny komentáře

Související novinky (2)

Černá smečka, Budu ti nablízku a další knižní novinky (48. týden)

26.11.2023


Pověst potížistky, Ve stínu popela a další knižní novinky (13. týden)

26.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

2023 - HumbookAwards (Nejoblíbenější fantasy nebo sci-fi kniha roku)
2023 - HumbookAwards (Kniha roku)


Kniha Tieň v pahrebe v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených531x
ve Čtenářské výzvě52x
v Doporučených54x
v Knihotéce337x
v Chystám se číst347x
v Chci si koupit117x
v dalších seznamech14x