Tichá pošta přehled

Tichá pošta
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534860/bmid_ticha-posta-65fecb2312bf2.jpg 4 54 54

Schovávaná série

< 2. díl

Do srdce stačí zašeptat. Ivan by mohl být Šárčiným otcem. Mezi úspěšným spisovatelem a jeho talentovanou múzou ale navzdory věkovému rozdílu trvá inspirativní milostný vztah. Po návratu z letní dovolené ve Francii však na Šárku začnou dotírat osudové otazníky a také samotářský restaurátor Bartoloměj. Čas je najednou pro všechny bolestné téma. Šárka se bude muset brzy rozhodnout, kam svůj budoucí život nasměruje. A zatímco si mezi barokními zdmi Santiniho staveb hraje na tichou poštu, netuší, že není jediná, kdo ostatní tahá za nos.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tichá pošta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Mojepočteníčko
předevčírem 5 z 5

České autory čtu. A čtu je hodně. Můj seznam knih je téměř nekonečný. Takže když se mi ozvala @tereza.herzogova , jestli bych si nepřečetla její novou knížku, s nadšením jsem tuhle možnost přiznala. Děkuju :)!

Já vám asi nepovím, o čem knížka byla. Spíš vám řeknu, že Šarka je holka do nepohody. Učí češtinu, píše knížky, je pohotová a má smysl pro humor. Umí snít i stát nohama pevně na zemi. Je vnímavá, lidská, chybující. Moc jsem si ji oblíbila. Měly jsme toho hromadu společného :)

Celá knížka pro mě byla neuvěřitelným pohlazením po duši.
Ze života a o životě s krásnými popisy různých míst nebo třeba proměn přírody.
Mým nejoblíbenějším slovním spojením se staly "krásně rozestlaný oči" :)
Čtivé, oddechové, k zamyšlení, s přesahem...

Doporučuji :) !

okeey
27.05.2024 5 z 5

První díl byl čtivý, ze života a četl se sám. Druhý díl je minimálně stejně tak dobrý ne-li lepší. Šárka je postavená před životní rozhodnutí a aby toho nebylo málo, tak jí začne nadbíhat ne jeden, ale hned dva chlapi a do toho jí maminka začne dohazovat dalšího, protože je jí samozřejmě proti srsti, aby byla se sedmdesátiletým pánem (i když už je s ním 7 let) a přišla o další potenciální vnoučata. No, ale to se všechno může celkem rychle změnit a taky, že se tak stane.
Sečteno, podtrženo, kniha se mi velmi líbila, četla se sama a jsem ráda, že jsem se dočkala pokračování a myslím si, že v dalším díle by určitě taky bylo co řešit. Krásně jsem si vyčistila hlavu a vzala jsem si poučení ze zkušenosti jiných, byť smyšlených postav, za to autorce moc děkuji a neméně za to, že mi knihu poskytla na recenzi.


martineden
26.05.2024 3 z 5

Je to čtivé, je to ze současnosti, řeší se tam dost věcí, ale tak nějak mi to přijde ploché, hloupé. Některé postavy jsou až na hraně karikatury, některé zase jako z reklamy... Co rozhodně knize neschází, jsou metafory a přirovnání, čím víc přirovnání, tím víc nudy, aspoň pro mě. A najde se pár podivností - Helena chodí plavat každý týden do bazénu, ale o pár desítek stránek, když jde na výlet, “figuru něla na dvaašedesát sice prvotřídní, ale udržovala si ji spíše domácím cvičením než zdoláváním výškových terénů. Ostatně o tom, jak je kdo krásný, jaké má vlasy atd, se opakovaně dočítáme, asi abychom nezapomněli. (zelené oči toho památkáře mě už teď straší ve snu). No a ty divné školní záležitosti! Šárka jede se svou třídou prváků na vodu, tam se seznámí s introvertní studentkou, která se nebaví se spolužáky (protože přece jsou to blbci, ne?), no a Šárka jí nabídne své přátelství. Ehm, neměla by jako třídní učitelka spíš třídu tmelit? No nic. A je úsměvné číst si o učitelích češtiny a najít v knize hrubku, ze které by asi Chroust vyletěl z kůže. (nazvučené nástroje čekali). Přesto jsem zvědavá, zda autorka napíše pokračování, už jen pro Chrousta bych si to ráda přečetla.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Příběh mateřídoušky, Pán hory a další knižní novinky (8. týden)

18.02.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tichá pošta v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených1x
v Knihotéce59x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech3x