Tichá bolest přehled

Tichá bolest https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507827/bmid_ticha-bolest-MoE-507827.jpg 4 103 103

Milena, učitelka na mateřské dovolené, měla docela obyčejné dívčí sny - potkat toho pravého, se kterým by mohla sdílet radosti i starosti všedního dne, mít vlastní domácnost a děti. Jejich smích zaplňoval kouty bytu. To vše se jí splnilo. Pak ale její manžel přišel o práci a rodina se musela potýkat s finanční nouzí. Destruktivní hádky byly na denním pořádku. Brzy zjistila, že to není to nejbolestivější, co jim osud přichystal.... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Tichá bolesť , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tichá bolest. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (34)

kika 13
11.05.2024 4 z 5

slabší román....od této autorky ale jinak fajn

Aneleh
10.05.2024 5 z 5

Knihy této spisovatelky nikdy nezklamou v tom, že konce jsou vždy pohádkové. Příběhy jsou sice ze života, ale jejich závěry jen málokdy ukazují, jak to dopadá ve skutečném životě.
Zde dávám všechny hvězdičky, protože se kniha dotýká hodně vážného tématu. Milena zažívá to nejhorší, co se snad ženě může stát, její pocity, vztahy a myšlenkové pochody jsou vyjádřeny velmi reálně a už jsem začínala věřit, že i konec bude tentokrát trochu více ze života. Ale opět nebyl a vlastně tomu napovídalo i to, že manžel stále nesměl vědět o třetím dítěti. V obyčejném životě by se tohle nejspíš nepodařilo tak dlouho tajit, je silně nepravděpodobné, že by mu to za tak dlouhou dobu kdokoliv jiný neřekl. Ovšem to bychom potom neměli zase ten krásný optimistický závěr, kdy naše srdce plesá a my cítíme naději, že vše se může po prožitém utrpení v dobré obrátit.
Proto také tuto autorku čteme a nepřestaneme číst, protože naději potřebuje každý z nás.


knihovniceS
20.03.2024 5 z 5

Tichá bolest
Dočetla jsem silný příběh Mileny, učitelky MŠ na mateřské dovolené, která prožila těžký šok při znásilnění. Styděla se o tom mluvit, odmítala manžela a po dvouměsíční sexuální abstinenci si v alkoholovém opojení pomohl násilím. Milena manžela vyhodí a za 4 měsíce zjistí, že je těhotná ... Co bude dál si přečtěte. Dávám 5 hvězd a vřele doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Je hodně věcí, ze kterých se dá radovat, akorát si jich musíš všimnout. A to je na tom to nejtěžší.


Každá žena je hluboko uvnitř bojovnice. Dokáže ze sebe vydolovat obrovskou sílu a zabojovat, aby zachránila svou rodinu. Tedy pokud chce a je si jistá, že to má význam.


Kniha Tichá bolest v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených164x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených7x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit12x

Autorovy další knížky

2011  82%Dva životy
2003  81%Manželky
2012  78%Nikdy
2020  85%Slib
1997  75%Cena za voľnosť