The Return of Sherlock Holmes přehled

The Return of Sherlock Holmes
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480211/bmid_the-return-of-sherlock-holmes-AtE-480211.jpeg 5 504 504

Další série detektivních příběhů s oblíbeným detektivem Sherlockem Holmesem v anglickém originálu. Sbírka Návrat Sherlocka Holmese zachycující další příběhy oblíbeného detektiva byla odpovědí sira Doyla na naléhání čtenářů, kteří nelibě nesli, že spisovatel nechal v předchozím ději Holmese zemřít. V této sérii ho proto musel vzkřísit a pokračovat ve vyprávění.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: ekniha , e-bohém
Originální název:

The Return of Sherlock Holmes , 1903


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize The Return of Sherlock Holmes. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

Ivan F
předevčírem 4 z 5

Poviedkové zbierky majú tú smolu, že sú jednotlivé kusy kvalitatívne nevyvážené. Z pohľadu dnešného čitateľa, ktorý je kŕmený skutočne ťažkými (tým myslím váhu knihy, je zarážajúce koľko strán majú súčasné krimi knihy), depresívnymi a krvavými detailmi (čím popisnejšie, tým "lepšie") a najmä celými sériami o zvrátených masových vrahoch a vyšetrovateľoch (často agentoch, nie vždy detektívoch) trpiacich nejakým neduhom, je Návrat Sherlocka Holmesa takým milým a priateľským čítaním. Viac ako o opis brutalít tu ide (a autor to sem-tam spomenie) o hľadanie stôp a splietanie jednotlivých ohniviek do logického (občas aj prekvapujúceho) vyústenia. Takže návrat na koniec 19teho storočia bol fajn, neurazil, pred spaním to bola skvelá dávka dôvtipu. Škoda len, že čitateľ pomerne ľahko uhádne, kto je páchateľ/ka, alebo má poviedka podobu červenej knižnice.

Margherita_N
17.04.2024 5 z 5

Autor vyslyšel čtenáře a vrátil Sherlocka Holmese mezi živé. Slavný detektiv opět vyhledá svého společníka Watsona a navážou tam, kde skončili, jako by žádné dva roky truchlení nebyly. Líbilo se mi to moc, všechny povídky jsem okomentovala samostatně v sekci Část díla.


janina66
17.04.2024 3 z 5

Sherlock Holmes není moje parketa. Ale nejspíše to bude výběrem povídek. Některé mě bavily a byly velmi zajímavé, ovšem většina z nich dost krkolomných a nezáživných.
Celou audioknihu jsemměla půjčenu z knihovny. Ale celá najednou se nedala poslouchat. Max. 3 povídky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha The Return of Sherlock Holmes v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených807x
ve Čtenářské výzvě38x
v Doporučených49x
v Knihotéce408x
v Chystám se číst96x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech8x