Tetovanie na srdci přehled

Tetovanie na srdci https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241387/bmid_tetovanie-na-srdci-241387.jpg 5 11 11

Otec Gregory Boyle je jezuita a zakladateľ Homeboy Industries, jednej z najúspešnejších organizácií v USA, ktorá sa venuje integrácii mladých ľudí z prostredia pouličných gangov. V roku 1982 bol vysvätený za kňaza a v roku 1988 začal pracovať medzi gangmi v Los Angeles. Otec Gregory začal mladým ľuďom z ulice poskytovať prácu, vzdelanie – a lásku. Za svoju prácu dostal prestížnu cenu „Humanitárny pracovník roka“ a mnoho ďalších ocenení.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: ,
Originální název:

Tattoos on the Heart: The Power of Boundless Compassion , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tetovanie na srdci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

rutto45
05.06.2023 5 z 5

Kvalitné čítanie. Súdim, že Gregory bude dobráčisko od kostí (aj keď nikdy nevieme, čo sa deje v zákulisí). Každopádne žiť v lokalite, kde sa dennodenne ľudia zabíjajú ako na bežiacom páse a ešte sa tam takto voľne pohybovať a pomáhať mladým z rôznych znepriatelených gangov, to chce odvahu. Jediné šťastie, že lokálni gangstri boli "pobožní" a odbachnúť kňaza je aj na nich dosť. Človeku táto kniha dáva až nekonečnú nádej, keď číta, že aj ti najhorší z najhorších mohli dôjsť k napraveniu, aby mu ju hneď na ďalšej strane zobrala, keď sa dozvie, že dotyčného pár týždňov/mesiacov nato dobehla jeho minulosť.

lidunka1
30.04.2023 5 z 5

Tato knížka ve mně upevnila naději a vděčnost. Naději v to, že každý lidský život je cenný. Vděčnost za to, v jaké pohodě a hojnosti jsem vyrůstala já. Obdiv ke kněžím jako je Gregory Boyle.
Vypsala jsem si některé věty, které mě zasáhly přímo do srdce: Laskavost je ta nejmocnější síla.
"Žádný okamžik se nevrátí, máme proto povinnost všímat si všeho, co přináší potěšení a vede k radosti, máme to vytěžit z událostí celého dne."


Plážovýbarman
07.03.2022 5 z 5

Velice silná a zajímavá knížka, spoustu různorodých příběhů a životů lidí, vyprávěná s humorem. Výborně kniha dokáže otevřít oči v tématice gangů, zalíbilo se mi i doplnění knihy o informace pod čarou aby se člověk lépe orientoval v ději.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tetovanie na srdci v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených15x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

gangy svědectví víry

Autorovy knížky

Gregory Boyle
americká, 1954
2014  95%Tetovanie na srdci