Terezka Martinová přehled

Terezka Martinová https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161149/bmid_terezka-martinova-161149.jpg 4 23 23

Životopis sv. Terezie z Lisieux zpracovaný pro mládež. Tento román moravské spisovatelky, autorky řady knih pro mládež, také povídkářky a básnířky, je pokusem o moderní legendu. Vypráví o francouzském děvčátku s mnoha chybami, které pod vlivem příkladného rodinného prostředí vyrůstá v lidsky krásnou dívku, spatřující své štěstí v službě a oběti bližnímu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Terezka Martinová. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Kopretina
24.01.2022 5 z 5

Četla jsem dcerce po večerech. Děj ji zajímal, Terezku si oblíbila, ale její snahy, sebezápory, apod. jí nedělaly dobře. To bych nedělala, vymyslela bych to jednodušeji.. na to reagovala. Ale Terezka asi taková byla, což je zřejmé z jiných zdrojů.

mol378
24.10.2019 3 z 5

Přečteno v dětství, moc mě to tenkrát bavilo a to jsem ještě o sv. Terezičce nic bližšího netušila, brala jsem to jen jako knihu o malé holčičce a jejím rodinném prostředí s hezkými vztahy. Poetické. Nelze číst jako nějaký oficiální životopis, není to určeno dospělému čtenáři, tudíž tam není nic o krizi víry. Není to opravdu žádné literární veledílo a občas mi to přijde trošku nábožensky přepjaté - a to mi víra v Boha není cizí. Nicméně podstata je jasná - dcery Martinovy byly vychovány ve slušnosti, odpovědnosti a vzájemné lásce a v tom podle mě přínos knihy spočívá.


Shardlake
23.04.2019 5 z 5

Pěknou formou přiblížen život sv. Terezie od Ježíška. Velice čtivé.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Terezka Martinová v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x