Tentokrát to vyjde! přehled

Tentokrát to vyjde!
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263196/bmid_tentokrat-to-vyjde-263196.jpg 4 77 77

Marie si užila s muži víc trápení, než by jí bylo milé. Ale teď je rozhodnuta udělat všechno pro to, aby se role obrátily… Zhroutil se vám už někdy vztah kvůli jedné jediné textovce? Ne chvilková známost, ale vážný vztah, který trval deset let a měl trvat ještě dlouho, nejlépe do smrti. Právě tohle se přihodilo Marii. A aby toho na ni nebylo málo, ve stejné době musí řešit problémy v práci, kde už nedokáže dál snášet podrazy úlisného šéfa. Marie se ale nehroutí, pravý opak je pravdou. Pečlivě vyhodnotí příčiny všeho svého utrpení a dojde k závěru, že je vlastně jen jedna: muži. Vždyť s nimi má jenom samé trápení! Ale to teď musí skončit. Marie se rozhodla, že udělá všechno pro to, aby pro změnu trpěli oni. A protože je nesmiřitelně upřímná, krásně potrhlá a akční k tomu, mají se muži v jejím okolí opravdu na co těšit. A čtenáři také, protože Gilles Legardinier znovu dokazuje, že humoristický román je přesně jeho literární parketa.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Ça peut pas rater! , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tentokrát to vyjde!. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Katy_vKnihách
04.03.2024 3 z 5

Myslela jsem si, že jen ženské umí být takhle ukecané. Ale, potvrdilo se mi, že i někteří chlapi. 450 stránek takřka o ničem. Zcela nezáživný příběh, který postrádá akci, a vlastně si po přečtení říkám, o čem to bylo?! A bohužel největší kámen úrazu bylo to, že jakožto humorná kniha to postrádá humor! Autor se snažil být vtipný, ale každý kdo se o to snaží, prostě vtipný není! Tohle se dost nepovedlo. Nesympatická hrdinka, která se chovala dost dětinsky, autor se taktéž zapomněl zmínit, jak je vůbec stará či v jakém městě to vůbec žije. Postrádalo to spoustu věcí. Vím jistě, že já tohoto autora postrádat nebudu, pokud už si od něj nic nepřečtu...

vlkcz
03.11.2023 4 z 5

S většinou francouzských, zejména humoristických, autorů mám trochu problém. Přijde mi, že se snaží být vtipní za každou cenu a v této snaze lámou věci přes koleno. Hromadí za sebe křečovitě vtipy a rádobyvtipné situace, které ale často vyznívají spíš trapně. Obecně s tím nemám problém, viz moje obliba Aristokratky. Jenže tam je od začátku jasné, že je to groteska. V okamžiku, kdy se mi někdo snaží namluvit, že jde o realitu, tak to kouzlo zruší.
Legardinier se pohybuje na hraně. Ke zmíněným "nectnostem" je náchylný, naštěstí je ale ředí a tím jakžtakž dodržuje míru. Což na druhou stranu knihu zbytečně protahuje. Trochu mě zarazilo i to, jakou slepici z hlavní hrdinky dělá.
Ale za tu závěrečnou třetinu, kde už se blíží k "serióznímu" románu (a tahle poloha mu sedí mnohem víc), si 4* asi zaslouží.


Madelisi
03.09.2023 3 z 5

Velmi nevyvážená místy zdlouhavá kniha se samostatně stojícími vtipnými momenty. Z anotace jsem a první kapitoly jsem měla dojem, že hlavní hrdinka nastoupila svoji osobní vendetu proti všem mužům. Bohužel ve druhé kapitole tomu tak nebylo.
Jsem překvapená, že taková matla je úspěšná v pracovním životě.
Nápad s dopisy se ji moc líbil. Jenom jimi byla tak posedlá, že mi úplně uniklo, kdy se rozhodla pro toho správného muže, kterého si předním vůbec nevšímala.
Četla jsem jako letní oddychovku, účel to splnilo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tentokrát to vyjde! v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených120x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených6x
v Knihotéce107x
v Chystám se číst53x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

Gilles Legardinier
francouzská, 1965
2012  71%Zítra začnu nový život!
2014  83%Všechno je jinak!
2015  71%Tentokrát to vyjde!
2016  76%Srdeční záležitost