Tenký led přehled

Tenký led https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493527/bmid_tenky-led-uOu-493527.jpg 5 235 235

Algor série

< 2. díl >

Algorský císařský pár sice přežil pokus o atentát, ale jeho pachatel je stále na svobodě. Císařovna Viktorie se snaží znovu najít klid, jenže daleko od ní se začíná rodit další, mnohem horší spiknutí, do něhož je pomalu zatahován i viridianský král Georg Talminis. Na Menabaranu si zatím Avrian Dann upevňuje svou moc, s velkorysou podporou sil, o kterých netuší skoro nic, zatímco Nikola a Natalie Vanbergovy prchají na lodi Darrena Iversona z planety. V patách však nemají jen policii, a Newell se jim může namísto bezpečného domova stát vražednou pastí. V úvodní knize cyklu Algor bylo rozehráno mnoho her. Nyní poznáme, na jak tenký led se všichni hráči vydají, ať už chtějí či nikoliv – i to, pod kým z nich se nakonec prolomí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tenký led. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (42)

parvitas
29.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Space (rozprávka) opera pokračuje nadupaným a prísne stráženým algorským plesom spojeným s cisárovými narodeninami. Samozrejme, že som sa roztopila, ako sa cisár snaží dvoriť svojej manželke (ruže, mačiatko, tanec... no uvidíme, kedy sa spolu vyspia).
Ale že sa z brata stane taký kazišuk, som nečakala... Teda, on za to nemohol, len ako bábka bol zmanipulovaný bezcharakterným politikom a pomohol uniesť svoju ségru. Maličkosť, keď ti nastrčia brutálne geneticky vypestovaných vojakov. Vojna môže začať!
Teda, ešte nezačala, ale všetko sa k tomu blíži.
Trochu viac sa dozvedáme o divných sestrách, o ostatných planétach a šokujúco, aj o Zemi, z ktorej sa stalo archeologické nálezisko bez života.
Ešte viac politiky, intríg a špehovania.
Odporúčam.

elenai
10.08.2023 5 z 5

Ze začátku jsem byla trošku zmatená, protože jsem si dala delší pauzu. Nakonec jsem se ale dostatečně rozpomněla, abych si knihu užila. A že bylo co! Pravda, děj zpočátku plynul volněji a bylo tam dost omáčky, ovšem nevadilo mi to. Převážná část příběhu se odehrává na Algoru, kde tak pěkně bují vztah mezi Andrejem a Viktorií, další hlavní linka je věnována sestrám Vanbergovým na pro nás nové planetě Newell. Obě linky postupně naberou šílené grády. Ani jsem nedutala, když jsem je četla. Pro mě to byla velmi dobře napsaná akce. A přiznejte se, komu souboj S-19 a pana Evanse připomínal souboj terminátorů? Za mě byl tento díl rozhodně o špetku lepší než-li ten první. 90%


Boby17
26.06.2023 5 z 5

Cesty do pekel jsou dlážděny dobrými úmysly, tak by se asi dal shrnout základ tohoto dílu, který se již odehrává na všech čtyřech kolonizovaných planetách. Děj je "pestrý" a akce neskutečně graduje. Původně jsem si chtěl dát pauzu a přečíst si něco z jiného žánru. Ale to se opravdu nedá! Takže plynule přecházím celý napnutý k třetímu dílu a dávám 8 hvězdiček, pardón 5.
P.S. vylepšení pánové s příjmeními na S jsou opravdu odporní.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tenký led v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených296x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených42x
v Knihotéce144x
v Chystám se číst70x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

české sci-fi

Autoři knihy

Jan Hlávka
česká, 1979
Jana Vybíralová
česká, 1981