Pán tieňov přehled

Pán tieňov https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374407/mid_pan-tienov-31O-374407.jpg 5 450 450

Polnočná dáma je podľa mnohých čitateľov to najlepšie, čo Cassandra Clare doposiaľ napísala. Druhý diel série Tajomná temnota – Pán tieňov však dokázal pokoriť aj tento rekord! Mladá tieňolovkyňa Emma Carstairsová pomstila smrť rodičov, no nedokáže nájsť pokoj v duši. Jej priateľstvo s Julianom Blackthornom totiž prerástlo v obojstrannú náklonnosť. No láska medzi parabataimi je zakázaná, lebo ohrozuje životy tieňolovcov. Mohla by od Juliana utiecť, ale Blackthornovcov ohrozujú nepriateľské sily na všetkých frontoch. Len oni totiž dokážu získať prastarú knihu čarov, po ktorej túžia hlavne féri. Na obzore však povstane nový nepriateľ: Pán tieňov – Nesílijský kráľ vyšle svojich najmocnejších bojovníkov, aby zahubili každého, komu prúdi v žilách blackthornovská krv, a získali knihu čarov. Julian objaví jediný spôsob, ako sa zachrániť. Lenže s takou cenou za prežitie nikto nerátal a splatiť ju bude treba krvou.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Lord of Shadows , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pán tieňov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (69)

Wajny
12.04.2024 3 z 5

Kniha má hodně pomalý rozjezd. Přišlo mi, že se téměř polovinu knihy nic moc nestalo a když už něco tak to bylo pěkně odfláknuté. Dost často jsem měla nutkání přeskočit pár stran....a možná jsem to měla udělat, protože bych o nic stejně nepřišla.

V příběhu se střídají místa pobytu a taky zde přibylo hodně nových postav. Když na scénu nastoupili centurioni, tak jsem byla nadšená, ale oni pak vůbec nebyli využiti v příběhu, stejně tak od návštěvy vílí země jsem čekala více a o Anabell už vůbec nemluvím, tu tam úplně zazdili
Ale ať jen nehaním myslím, že autorka tam má i dobře zpracované věci - sněť, záhadná nemoc, víli a taky Cortanu. Uvidíme, jak to bude pokračovat.

Politická zápletka je skvělá, ale v celém příběhu se hodně ztrácí. Myslela jsem si, že bude výraznější, ale bohužel autorka dala více prostoru osobním vztahům.
V příběhu je více dějových linek s různými hlavními postavami - bohužel střídají se často (2-3 strany), takže mě to hodně brzdilo a celý příběh mi přijde hrozně roztahaný.

V knize je obrovské množství postav! Tak to vezmeme pěkně popořadě.
Emma mě štve, přijde mi, že je to taková miniverze Clary, jen o trochu víc drsnější a hlavně připravenější (mimochodem co to tam zase bude s tou Clary). Julian se mi líbí, už to není takový poslušný chlapeček a doufám, že se to trochu urve ze řetězu. Mark je nudný, u Christiny pořád čekám na to, že se nějak víc projeví a Kieran mě baví z téhle trojky nejvíce a jsem zvědavá, co s nimi autorka zamýšlí dál. Na Dianino tajemství jsem se těšila, ale bože proč zrovna tohle a vztah s Gwynem #nocoment Jediný, kdo mě opravdu bavil byl trojlístek Kit, Livi a Tibo! I když občas jsem se bála, že autorka sklouzne k vytvoření další trojúhelníku. Romantické cosi mě tu nebaví u žádné postavy.

Konec byla jedna velká tragédie, z pohledu postav ale i z pohledu čtenáře! Zase obří akce, která byla hrozně rychlá a místy nedávala vůbec smysl např. držení meče smrti, autorita konzulky a úmrtí (ty mi teda přišla úplně zbytečná).
Upřímně vůbec nevím, jak knihu hodnotit...., ale už jen to, že se chci pustit po tom všem do pokračování, značí to, že ta kniha nemůže být tak hrozná

Lokina
04.09.2023 4 z 5

Před dávnými časy jsem přečetla první díl této série. A najednou jsem si vzpomněla, že bych ji mohla i dočíst. Pamatuji si, že první díl se mi velmi líbil. S odstupem času už to vnímám trochu jinak. Stále se jedná ale o kvalitní četbu, jen už nejsem cílová skupina.
Autorčin svět je vážně krásný, neuvěřitelný a tajemný. To platí i pro styl psaní, knížka se četla sama, až na nějaké výjimky, děj byl svižný s překvapivými momenty.
Nechyběla ani romantická linka, kde už to trochu pokulhává. Vztah Juliana a Emmy není až tak špatný, aby to kazilo dojem z celé knihy. Jejich pasáže či kapitoly ale byly za mě nejméně čtivé. Přispěly k tomu hlavně stále se opakující citové výlevy. Zato jsem byla zvědavá, jak to dopadne, když měli společné scény Cristina a Mark.
Co rozhodně musím vyzdvihnout je vyprávění z pohledu více postav. Příběh byl o to víc záživnější.
Nyní už zbývá přečíst si poslední díl.


zuzule787
06.12.2022 3 z 5

Od prvního dílu zase posun k lepšímu. Spousta akce, zvratů očekávaných i neočekávaných, milostného toužení a soužení. A zase si mě autorka vodí tak, jak potřebuje.. Začínám přicházet na chuť Juliánovi - líbí se mi jak dokáže být neúprosný a umí taktizovat, ačkoliv mu to na konci tohoto dílu trochu nevyšlo.. Moc mě baví linka K+M+C a další vedlejší postavy. Jsem opět napnutá, jak guma na trenkách, co přinese poslední díl.. Zatím to pro naše hrdiny moc růžově nevypadá..

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (23.4. - 6.5.)

23.04.2018


Citáty z knihy (12)

Ti, kteří nedokážou milovat, lásce nerozumí. (Cristina Rosalesová)


Když lidi zemřou, odnesou s sebou i naše sny o tom, jací mohli být.


Hrdinové nemusí vždycky zvítězit. Někdy také prohrávají. Ale bojujou dál a vždycky se vrátí. Nevzdávají se. Právě to z nich dělá hrdiny. (Clary Fairchildová)


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Pán tieňov v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených667x
ve Čtenářské výzvě60x
v Doporučených61x
v Knihotéce462x
v Chystám se číst282x
v Chci si koupit112x
v dalších seznamech8x