Temné lesy přehled

Temné lesy
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408847/bmid_temne-lesy-gkn-408847.jpg 4 511 511

Okresní státní zástupce Paul Copeland se pouští do soukromého vyšetřování dvacet let starého případu, kdy v hlubokých lesích kolem dětského letního tábora zmizeli čtyři mladí lidé. Dva z nich se našli s proříznutým hrdlem, dva už nikdy nikdo neviděl. Jenže teď je jeden z nich nalezen – mrtvý a o dvacet let starší, než by měl být… Harlan Coben ve své detektivce opět zastihuje své hrdiny v mezní životní situaci, kdy musejí čelit nejen vnějšímu tlaku, ale i vlastní minulosti a svědomí. Kniha zaujme nejen tajemnou zápletkou, skvělou psychologickou kresbou postav a svižným dějem, ale i vtipnými dialogy a ironickým nadhledem.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Woods , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temné lesy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (131)

hnusák
21.05.2024 4 z 5

Vůbec to nebylo špatné, poměrně propracované, ale místy nudné a na můj vkus by to chtělo více akce . V každém případě to byla moje premiéra s tímto autorem a okusím i jeho další knihy.

Shanib
05.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Kdysi jsem od Harlana Cobena jednu knížku četla a už jsem si nepamatovala, proč jsem vlastně jeho další díla nečetla. No tak už to vím. Zápletka dobrá a místy napínavá, postavy více méně taky dobré, ačkoliv ve mě nevzbuzovaly žádné emoce. Taky jsem úplně nepotřebovala vědět, že soudní koronerka, která se objeví v závěru knihy, je atraktivní (těch hezkých žen tam bylo nějak hodně) a ráda chodí do lesa, protože... (to vše naprosto zbytečný text). Nicméně ten konec, kdy vlastně vůbec nevíte, jestli to pro hlavního hrdinu končí dobře nebo ne? Dost neuspokojivý. A přesně tohle byl problém i u první knížky, kterou jsem od Cobena četla.


Margerite
28.12.2023 3 z 5

Moje druhá knížka Harlana Cobena a asi na nějakou dobu poslední. Jako oddechovka ano, ale jinak to žádná sláva nebyla. Za mě je aktuální hodnocení 87 % hodně nadstřelené.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

03.11.2019


Citáty z knihy (1)

Ti, kteří věří, že jsme něco jiného než zvířata, jsou slepí. Lidi jsou šelmy. Ti nakrmení jsou jen línější. Nemusejí kvůli jídlu zabíjet. A tak se strojí a věnují se takzvaným ušlechtilejším činnostem, které je vedou k víře, že jsou nad to všechno nějak povzneseni. Takové nesmysly. Zvířata jsou jen hladovější, to je všechno.


Kniha Temné lesy v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených707x
ve Čtenářské výzvě37x
v Doporučených32x
v Knihotéce295x
v Chystám se číst314x
v Chci si koupit60x
v dalších seznamech4x