Vlky z Cally přehled

Vlky z Cally https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409018/bmid_vlky-z-cally-0op-409018.jpg 5 1151 1151

Donedávna posledný pištoľník Roland Deschain so svojím katet a spoločníkmi ďalej putuje lesmi Stredsveta v nádeji, že sa čím skôr dostane k bájnej Temnej veži a zastaví hrozbu, ktorá sa rozprestiera nad svetmi. Keď sa ocitnú neďaleko mestečka Calla Bryn Sturgis, zistia, že ich sleduje skupina farmárov. Vysvitne, že mesto sa chystajú napadnúť útočníci na sivých koňoch s vlčími maskami. Desiví jazdci z temnej krajiny Hrom sa vracajú približne raz za generáciu a postupne kradnú mestu jeho nevinnú dušu. Postaviť sa im na odpor by znamenalo riskovať všetko, čo farmári v živote majú, preto hľadajú pomoc u štyroch pištoľníkov. Tí si síce na nepriaznivé vyhliadky už zvykli, lenže tentoraz si podľa všetkého nevystačia iba so zbraňami. Podarí sa Rolandovi a jeho spoločníkom ubrániť bezmocnú komunitu pred záhadnými netvormi a vrátiť sa do New Yorku, aby v ňom zachránili stelesnenie Temnej veže v našom svete pred intrigami zlovestnej spoločnosti Sombra Corporation?... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Wolves of the Calla , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlky z Cally. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (129)

Slezadav
04.03.2024 5 z 5

Jo ! Tahle série má pro mě rozhodně stoupající tendenci. Pistolník byl celkem fajn, Tři Vyvolení ani Pustiny mě příliš nezaujaly. Nicméně u čtvrtého dílu jsem se už rozhodoval mezi 4 a 5 hvězdičkami. Tenkrát jsem dal čtyři. Teď jsem měl stejné dilema, ale nyní jsem se rozhodl pro pět. Zatím nejlepší román z Temné Věže a s chutí se vrhám na Zpěv Sussanah.

opic 12
31.01.2024 2 z 5

Sním či bdím ? Je to sen. Totéž ráno, tentýž den, ale ted už jsme jinde, je to jiná vesnice ...
Provázanost s celou ságou a nejenom ,ale i s celým knižním vesmírem. Světem autorovým i s nevyhnutelností osudu svého života. Tenké červené linie napasované s westernem jako takovým, stejně tak s knižními poctami či filmovými narážkami. Každý ovlivněný každým. Kurosawa Leone Sturges King ...
Vrstevnatý styl a zase jakoby něco jiného. Nostalgie a celková košatost z toho jenom číší. Tak proč z toho nejsem paf a nestavím pomyslný pomník. Popisnost rozvláčnost. Jak si k tomu sedne ,tak píše. Jasně ! Vím. To je to co děla Kinga :) Za všechno může mé porouchané Ka. Jsme hloupý a umřeme.Chtěl jsem zvolat : boží. Takhle jenom smekám imaginární rádiovku,ten kdo umí,kaju ,kaju se mistře :) Zatím jen porovnávám,asi chyba. Předešlými díly nastavena latka vysoko. Asi hold ta povídkovost v první pětce mi sedla více. Až vše uvidím z odstupu a v souvislostech, snad pochopím. Nezanevřel jsem a i právě proto ,ihned sahám po dalším dílu. Pořád mě to bere,jednoduše to žeru. Vo tom žádná.
Ustupte, jen ustupte nebut prašná cestičko. Dobrý junák ted ted tebou jde chce poznat svět maličko ...


Šáfa_vole
30.01.2024 4 z 5

Paráda, všechna čest celé sérii, absolutní magnum opus.
Spíš mě trápí český překlad, který po čtvrtém díle dále upadá. V pátém díle byla Margaret dcerou toho starého mnicha, v šestém je to už vnučka. Stejně jako Šroubové oko ze čtvrtého dílu se tady jmenuje jinak..
Hvězdu samozřejmě neubírám kvůli překladu.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Knižní novinky (21. týden)

17.05.2020


Knižní novinky (19. týden)

03.05.2020


Knižní novinky (26. týden)

23.06.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vlky z Cally v seznamech

v Právě čtených19x
v Přečtených1 605x
ve Čtenářské výzvě54x
v Doporučených108x
v Knihotéce639x
v Chystám se číst231x
v Chci si koupit85x
v dalších seznamech11x

Štítky knihy

americká literatura

Autorovy další knížky

Stephen King
americká, 1947
1994  87%Řbitov zviřátek
2010  89%Pod kupolí
1993  90%Osvícení
2001  95%Zelená míle
2008  89%Svědectví