Jesenná ruža přehled

Jesenná ruža
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233914/bmid_jesenna-ruza-233914.jpg 4 374 374

Temná hrdinka série

< 2. díl

Autumn Rose je výnimočné dievča s nadprirodzenými schopnosťami. Pochádza z významného sagijského rodu, ktorý vládne najsilnejšou mágiou. Po smrti starej mamy ju osud zavial do ospalého mestečka na pobreží Anglicka, kde pod povrchom zdanlivo pokojného života driemu temné tajomstvá. Ako strážkyňa má jediné poslanie, a to chrániť ľudské bytosti pred skupinou krutých Sagijcov, zvaných Exterminovia. V škole však zažíva len pohŕdanie a výsmech. Keď sa v jej živote nečakane objaví príťažlivý mladý študent s rovnakými zvláštnymi jazvami na pokožke, ako má Autumn, jej svet sa obráti naruby. V noci však čelí strašidelným snom o dievčati z ľudského rodu, ktoré zvedie Temný princ. Autumn musí rýchlo vymyslieť spôsob, ako ju zachrániť. Inak bude neskoro...... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Autumn Rose , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jesenná ruža. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (67)

Theresis
12.02.2023 5 z 5

Pokračování oblíbené knihy, sice jsem se chvilkami ztrácela, ale nakonec jsem vše pochopila. Jak už jsem psala v komentáři u prvního dílu, škoda že další už nejsou.

romca4180
17.06.2022 5 z 5

Za mě snad ještě lepší, jak první díl.. Jen, fakt nejsou další díly? Ten otevřený konec mě teda pěkně štve :-/


marina4088
27.12.2020 4 z 5

Na to, že knihu autorka napsala ještě před dovršením 18, je knížka skvěle promyšlená a celkově skvěle navazující, dobře se čte a vůbec bych neřekla, že to psala tak mladá. Hned na začátek ale řeknu jediný problém, co u knihy vidím a to, že nechala až moc otevřený konec a rozhodla se se sérii zatím nepokračovat a myslím, že už to ani nemá v plánu. Každopádně teď ke knížce. Vzhledem k tomu, že je to druhý díl (na první jsem ještě nevydala recenzi), tak bych řekla, že tenhle je trošku víc.. odfláklejší. Příběh sice dobře vymyšlený, postavy i zasazení nadpřirozených bytostí sem bylo fajn, ale chyběla tomu jakási šťáva, pohon, říkejte si tomu jak chcete. Někdy naprosto nesmyslné chování hlavní hrdinky se snaží přebít věčně úžasný princ, který se tam z ničeho nic zjeví a klasicky je terčem všech očí. I přes to se mi celkem líbila jejich společná linka, přece jen byli trošku rozumnější než pár z první knížky a nechovali se už jako děti (i přes jejich nízký věk). Ikdyž se teď zdá, že má kniha spíš mínusy, nenechte se zmást. Knížka se mi líbila jako celkem fajn oddechová fantasy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. - 16. 7.)

09.07.2014


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jesenná ruža v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených558x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených32x
v Knihotéce280x
v Chystám se číst173x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech5x