Tajomná lekáreň - Záhada čierneho kvetu přehled

Tajomná lekáreň - Záhada čierneho kvetu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491780/bmid_tajomna-lekaren-zahada-cierneho-kve-YgG-491780.jpg 4 24 24

Podarí sa obľúbeným hrdinom nájsť meteoritový prášok a zachrániť voňavú lekáreň? Luci Alvensteinová má tajomstvo. Hlboko pod ich domom sa ukrýva neobyčajná miestnosť – voňavá lekáreň! Tu sa vyrábajú magické vône, v ktorých drieme obrovská moc. No jedného dňa zmizne vzácny meteoritový prášok, tá najdôležitejšia prísada. Bez nej nedokážu vyrobiť žiadnu vôňu, a tak nebudú môcť oslobodiť Matsovho otca spod vplyvu Bezcitnej vône...... celý text

Dobrodružné Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

Das Rätsel der schwarzen Blume , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajomná lekáreň - Záhada čierneho kvetu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

E-liška2013
05.02.2024 5 z 5

Moc pěkná knížka.

Atuin
18.12.2021

Začínám mít podezření že by odrostlé čtenarstvo ( nechce se mi psát dospělí, to je takové ošidné slovo) neměli hodnotit knihy pro děti, jelikož v tom hledají zcela jiné prvky a motivace než cílová skupina.


broskev28
18.12.2021 3 z 5

Jako u mnoha druhých dílů plánovaných trilogií, ani tady se to moc nepovedlo - alespoň pro mě to zkrátka nebylo to pravé ořechové.
Skvělé zůstávají ilustrace - obálka, začátky kapitol, ty jsou opravdu úchvatné. Hausbót, který vykukuje i na obálce, byl rovněž vypodobněn zajímavě; hraběnčina vila už byla jen na naší fantazii - proč ne. Odhalilo se tajemství zakladatele Voňavé lékárny, koneckonců i Willema jsem vzala na milost, ale obecně mi děj nepřipadal příliš povedený a časové údaje poněkud neadekvátní (především stárnutí bylo nesouměřitelné třeba u Friedricha a hraběnky). Benno jako dítko školkového věku se mi taky moc nejeví, ale třeba je to tím, že právě stůňu a nedostává se mi empatie ani tolerance.
Ovšem poslední věta celého příběhu, která mi z hlediska češtiny nesedla vůbec, určitě nebyla ovlivněna mou nemocí. Takže celkově ubírám hvězdu a věřím, že další díl mě opět příjemně překvapí.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Rivalové, Jen čas ukáže a dalších 70 knižních tipů (15. týden)

10.04.2022


Knižní novinky (17. týden)

25.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajomná lekáreň - Záhada čierneho kvetu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených28x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x