Tajemství polárního moře přehled

Tajemství polárního moře https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/40678/tajemstvi-polarniho--40678.jpg 4 26 26

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství polárního moře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

kokrokr
19.12.2023 2 z 5

Běhounek psal rád robinzonády a já je jako školák rád četl. Mezi mé oblíbené příběhy patřila i Akce L a Robinzoni vesmíru, ale dnes už čas tyto knihy dost poznamenal, tohle už moderní sci-fi konkurovat nemůže. V roce 1928 se Běhounek účastnil výpravy vzducholodě Italia k severnímu pólu. Této výpravě velel Umberto Nobile. Po přeletu pólu na zpáteční cestě vzducholoď ztroskotala a na ledové kře zůstala část posádky i s Běhounkem. Odlehčená vzducholoď se po nárazu znovu vznesla a se zbytkem posádky navždy zmizela. Při pátrání po Nobileho výpravě se také ztratil Roald Amundsen a jeho společníci. Jejich hydroplán se patrně za letu zřítil. Přežívání trosečníků a záchranné akce Běhounek popsal v knize Trosečníci polárního moře. Já Trosečníky považuji za mnohem lepší knihu než je Tajemství, názor si musí ale utvořit každý čtenář sám. Tajemství polárního moře je nereálný, dětsky naivní příběh pro kluky o letu a ztroskotání české vzducholodě, číst se ale dá.

Pytlík
22.08.2023 5 z 5

Paradoxně čtivější a napínavější než skutečný příběh Nobilovy výpravy popsaný autorem v jiné knize. Zaměření na kluky je logické, když příběh původně vycházel v Mladém hlasateli. Jen těch náhod mi tam přišlo trochu moc, ovšem stačí si přečíst skutečný příběh Nobileho výpravy a člověk si uvědomí, že takové náhody se zkrátka dějí.


encyklopedie
09.07.2022 5 z 5

Běhounek mě provázel po celé dětství...je tomu 55-60 roků....stále se k němu vracím a semotamo něco přečtu.....tak jsem si dal i tuhle SF dobrodružku....u nás doma 100%

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemství polárního moře v seznamech

v Přečtených45x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených4x
v Knihotéce53x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x