Alchymista přehled

Alchymista https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397745/bmid_alchymista-7Hw-397745.jpg 4 886 886

Nicholas Flamel sa narodil 28. septembra 1330 v Paríži. Záznamy tvrdia, že zomrel v roku 1418. No jeho hrobka je prázdna. Podľa legendy Nicholas Flamel žije. Ale len vďaka tomu, že celé stáročia pripravoval elixír života. Tajomstvo večného života je ukryté v knihe, ktorú opatruje: Knihe mága Abraháma, najmocnejšej knihe, aká kedy existovala. Ak sa dostane do nesprávnych rúk, je schopná zničiť celý svet. A presne o to ide doktorovi Johnovi Deemu, ktorý ju ukradne. Ľudstvo netuší, čo sa deje, až kým nie je príliš neskoro. A ak je proroctvo pravdivé, Sophie a Josh Newmanovci sú jediní, ktorí dokážu zachrániť svet v podobe, v akej ho poznáme dnes. Niekedy sú legendy pravdivé. A Sophie a Josh sa čoskoro stanú súčasťou najväčšej legendy všetkých čias.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Alchemist , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alchymista. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (127)

Hoblinka
25.11.2023 5 z 5

Moc se mi to líbilo. Bohužel kniha neměla takové promo jako třeba Harry.

Alaglesia
25.07.2023 3 z 5

Knihu jsem četla poprvé asi před 10lety, kdy mi ji zapůjčila dívka, kterou jsem připravovala na přijímačky na střední školu. Už tenkrát se mi líbil motiv dvojčat, vnímání aury, probouzení magických schopností.
Teď když čtu knihu opět, líbí se mi stále. Ale už mi místy připadá překombinovana, akční scény jsou někdy až neuvěřitelné a lze předvídat jejich konec. Za co autorovi tleskám je odkaz na mytologii a mytologické postavy, historii a historické postavy i různá literární díla.
Určitě tato série má zasloužené místo ve Fantasy světě.


konformita
27.01.2023 3 z 5

Já tomu také věřím, že se děj až v dalších dílech rozeběhne. Můj desetiletý syn čte už Válečníka a pořád mě kontroluje, kde zrovna jsem a co se tam děje. Už jen kvůli němu musím dočíst celou sérii.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Alchymista v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených1 553x
ve Čtenářské výzvě72x
v Doporučených97x
v Knihotéce485x
v Chystám se číst488x
v Chci si koupit102x
v dalších seznamech14x