Tajemství kosmetiky přehled

Tajemství kosmetiky https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/431393/tajemstvi-kosmetikyRcl6qT-NjZ-.jpg 4 25 25

Praktická příručka zákazníka, který chce vědět, jak kosmetické a další prostředky denní péče působí na tělo, duši a okolní přírodu. V prvé řadě má čtenáři pomoci orientovat se v poněkud tajemných označeních použitých přísad, uváděných na obalech běžné kosmetiky. Rozsáhlé tabulky, které tvoří součást této knihy, seznamují s více než 1470 kosmetickými ingrediencemi. Jsou v nich uvedeny potenciální přínosy či rizika každé z nich pro zdraví i životní prostředí a zároveň i jejich číselné hodnocení. Autor poskytuje návod, jak se vyhnout škodlivým sloučeninám a zbytečným zdravotním rizikům, vyplývajícím z užívání nekvalitní kosmetiky. Naznačuje nejen to, čím nahradit nevhodné kosmetické produkty, ale zaměřuje se i na mycí a čisticí prostředky. Kniha zahrnuje rovněž stručný přehled nejužívanějších druhů kosmetiky, možné přírodní alternativy, tabulky rostlinných olejů s jejich účinky a další zajímavé tipy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství kosmetiky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

lucie.dc
05.06.2021 3 z 5

Cekala jsem trochu vice informaci, k zaveru byla knizka takova nicim neprekvapujici. Ten seznam ingredienci s hodnocenim je fajn mit po ruce.

Jordanka9
26.05.2021 5 z 5

Velmi užitečná příručka pro zákazníka, který chce vědět, jak působí kosmetické prostředky na zdraví a životní prostředí.
Pomáhá při orientaci o vlastnostech kosmetických ingrediencií. Přínosná je zejména 4.kapitola Soupisy látek používané v kosmetice- konkrétně tabulky ingrediencií a jejich hodnocení . Z celkového počtu 2100 uvedených složek více než 350 může mít na lidský organismus nepříznivé dopady !!!
Systém hodnocení je 5 stupňový , kde 1 označuje nejlepší a 5 nejhorší možné působení. Pro lepší orientaci je použito v tabulkách barevné rozlišení systémem rozšířeného semaforu.
Rozhodně doporučuji, kromě kosmetiky pomáhá příručka i při orientaci v údajích na obalu mycích a čisticích prostředků.


Ashi
11.07.2020 5 z 5

Tabulka s přehledem ingrediencí v kosmetice a jejich škodlivost je boží! Často využívám.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemství kosmetiky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených41x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit23x
v dalších seznamech1x