Tajemné záblesky přehled

Tajemné záblesky https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59662/tajemne-zablesky-59662.jpg 3 9 9

Detektivní román v němž mladá ambiciózní fotografka rozkrývá ve své paměti případ psychopatického vraha. Hlavní hrdinka Jinx se probouzí v sanatoriu po vážné autonehodě se ztrátou paměti. Je vyděšena zprávou lékařů a příbuzných, že se pokusila o sebevraždu, poté co ji opustil snoubenec s její nejlepší přítelkyní. Nevěří svým sebevražedným sklonům, které jsou jí okolím vnucovány. Poté co je mladý pár nalezen zavražděn, stává se Jinx hlavní podezřelou. Postupně s tím, jak se jí navrací paměť, objevuje hrozivé skutečnosti a dává dohromady mozaiku tajemství celého příběhu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Dark Room , 1995


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemné záblesky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

janina66
23.08.2019 3 z 5

Dalo se číst, ale nic moc detektivka. Četla jsem už dříve, ale dojem z knihy protichůdný.

Inka063
10.01.2018 2 z 5

Nic moc. Občas to drhne, občas krkolomná vysvětlení či výpovědi aktérů, navíc dost často uvedené přímou řečí v podobném duchu jako "vždyť to je přeci jasné ...", abychom nezapochybovali, že jsou to vyjádření zcela normální.
Mezi kapitolami jsou několikrát vloženy "zprávy z tisku" (nevím, jakou tam mají mít funkci, asi pro větší autenticitu tohoto kriminálního případu) a navíc protokoly z řízení policie, kde je vlastně shrnuto to, co jsme do té doby přečetli. Buď si tím sama autorka sumírovala, co už napsala, nebo měla potřebu to čtenáři shrnout, protože i jí samotné se zdálo, že se trochu zaplétá. Závěr ráz na ráz, na pár řádcích. Už to asi chtěla mít za sebou, tak jako já. Ale na druhou stranu poměrně překvapivý. I když zas mírně přitažený za vlasy. Poté následuje ještě epilog, kde je vše dovysvětleno, milionář ukázán v lepším světle než po celou knihu a korunu autorka svému dílu dala, když to vše završila romanticky po americku.
Přínos pro mě kniha měla v tom, že jsem se dozvěděla, co je "perlík" :-).


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemné záblesky v seznamech

v Přečtených16x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

Minette Walters
anglická, 1949
2019  76%Poslední hodiny
2020  82%Nejtemnější půlnoc
1999  88%Sochařka
1997  68%Sklípek
2001  69%Tajemné záblesky