Po proudu Dyje - Krajem vína a slavné historie přehled

Po proudu Dyje - Krajem vína a slavné historie https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222954/bmid_po-proudu-dyje-krajem-vina-a-slavne-3dy-222954.jpg 4 6 6

Vydejte se s námi do Podyjí, do kraje na pomezí Moravy a Dolních Rakous, kde na prosluněných svazích zraje víno a četné hrady a zámky připomínají dávnou historii. Budeme putovat po Vranovské přehradě, nad jejíž hladinou se tyčí hrad Bítov i trosky Cornštejna, jen o kousek dál je na skále barokní zámek Vranov a přes romantické kaňony Národního parku Podyjí se dostaneme do starobylého Znojma pamatujícího dávnou Velkomoravskou říši.Čeká nás pověstmi opředená a básníky opěvovaná Pálava vévodící kraji, kde pobývali lovci mamutů i římští legionáři, Novomlýnské nádrže, Mikulov se zámkem Dietrichštejnů, Lednice a Valtice s jedinečným přírodním areálem zapsaným v Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO a konečně lužní lesy na soutoku Dyje s Moravou. A nepříliš daleko odtud je na rakouské straně hranic Moravské pole, kde hrdinsky padl pyšný Přemyslovec Otakar toho jména druhý…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Po proudu Dyje - Krajem vína a slavné historie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

DavidS88
23.01.2022 2 z 5

Autor v knize téměř vůbec nepopisuje místní zvláštnosti, památky, tradice. Místo toho je kniha plná historických údajů, které nemají absolutně nic společného s daným regionem. Nedoporučuji.

emilieselden
05.02.2020 3 z 5

Knížku jsem dostala jako dárek. Krásně se čte. Dozvěděla jsem se spoustu zajímavých informací z historie.


furba
27.08.2015 5 z 5

Z knihy jsem se dozvěděl spoustu pro mě nových a zajímavých informací. Přijde mi ale, že se kniha zabývá mnohem více dějinami celého našeho území než událostem vztahujícím se výhradně k dané oblasti, takže o některých místech jsem se toho dozvěděl poměrně málo a informace jsem si musel doplnit z jiných zdrojů.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Po proudu Dyje - Krajem vína a slavné historie v seznamech

v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit4x