Tabu přehled

Tabu https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/274585/mid_tabu-GX1-274585.jpg 2 5 5

Kniha pojednává o problematice, která se v současnosti stává aktuální vzhledem k častému využívání vědy k tzv. asistované reprodukci – lidově řečeno dětí narozených „ze zkumavky“. Není vyloučeno ani setkání dvou takto narozených jedinců a náhodného jejich spojení, čímž může dojít k incestnímu svazku, aniž o tom oba vědí. Právě vztah dvou mladých lidí, kteří se vzájemně milují, se stane neřešitelným problémem, když poznají, že jsou bratr a sestra, i když se narodili každý jiné matce. Jak k tomu došlo a jak se nakonec toto dilema vyřeší, je právě obsahem této knihy. Děj je napínavý a nepostrádá ani psychologické pohledy na celou složitost tohoto problému.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tabu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

jeníček57
26.03.2019 odpad!

Ještě, že jsem si knihu nekoupil, to mě fakt štvalo.

tob1
05.09.2016 4 z 5

Myslím, že tohle téma bude jednou budoucnost. Když se rodí tolik dětí z umělého oplodnění. Nechtěla bych tuto situaci zažít. Vůbec nevím, jak bych se s tím dokázala vyrovnat a hlavně pak partnera opustit a přestat k němu cítit lásku.


lenkaabooks
13.07.2016 2 z 5

Zajímavá kniha svým námětem, pro mně už méně zpracováním. Neskutečné slovní obraty. Rozhodně to není kniha, ke které bych se v budoucnu chtěla vrátit.
Eva a Honza, čerstvě zamilovaní a také bratr a sestra. Jak se to mohlo stát, jak bude jejich vztah pokračovat, jak se každý zvlášť s nastalou situací vyrovná, to je v knize celkem dobře zpracováno i s psychologickými vsuvkami, které mi občas vadily. Chyběl mi pohled biologických rodičů, byl zmíněn pouze na počátku a jen okrajově.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tabu v seznamech

v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Chystám se číst7x

Autoři knihy

Bohuslav Švec
česká, 1947