Tá hudba mi stále znie v hlave přehled

Tá hudba mi stále znie v hlave https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425727/bmid_ta-hudba-mi-stale-znie-v-hlave-0Qq-425727.jpg 3 86 86

Yanis je kreatívny a podnikavý muž, ktorému rastú pod rukami neuveriteľné, originálne a náročné projekty. Manželka Vera ho podporuje a spolu s úžasnými deťmi mu vytvára skvelé zázemie. Najnovší Yanisov megaprojekt však architekt odmietne a na scénu prichádza Tristan, klient, pre ktorého sa projekt realizuje. Zverí ho Yanisovi, avšak to, čo spočiatku vyzeralo ako splnený sen, sa postupne mení na nočnú moru. Dlhy, alkohol a pocit bezmocnosti Yanisa ničia, Vera trpí, ale Tristan je vždy nablízku... Láska je v tomto príbehu všadeprítomná, najdôležitejšia, a preto hrdinovia o ňu bojujú všetkými prostriedkami – peniazmi, intrigami aj psychickým nátlakom.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

J'ai toujours cette musique dans la tête , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tá hudba mi stále znie v hlave. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

SynD
06.03.2024 1 z 5

(SPOILER) tento příběh je kýč! manželská láska je tu podaná jako první zamilování v YA literatuře, manželé po sobě neustále blouzní. jejich lásku ilustruje hlavně to, jak muž ženu při setkání opakovaně roztáčí do kola (přestala jsem počítat u 6. roztočení). nebo tím, jak žena závislácky trpí, když vůbec prvně tráví několik dní bez sebe (jsou spolu roky a mají 3 děti). žena je ženská (atraktivní, nosí šaty a květy ve vlasech, chová se submisivně). muž je mužný (statný, modrooký, s velkýma rukama), mlátí a kope do věcí, když se mu něco nelíbí, udělá scénu. žena ho pak konejší, i když třeba nebyl v právu. opravdu hodně se tu pije, flétna šampaňského střídá flétnu. děti jsou roztomilé, poslušné tak, že se kdykoli nechají zahnat do svých pokojů, a to nejstarší je slušně parentifikované.

extaticky zamilované bláboly z úst ženy příjemně nabourá, když se v příběhu zjeví démonický muž (vysoký, temný, s podezřelým úšklebkem), který by se jistě neztratil ni v Twilightu. manžel ženy s ním (čertem) ochotně podepíše smlouvu a démon pak s oběma trouby slušně oře. žena najednou docela otočí a ze slepého zamilování je slepá zášť, s níž manžela zapudí. tato pasáž byla z celé knihy asi tak nejzáživnější, ale to neznamená, že byla zajímavá.

a pak se to zase celé otočí, žena si vzpomene, jak má svého mužného muže ráda. a ten si zase vybaví, že vlastně mají (jak si to mají hlupáčkové pamatovat?) v Paříži kromě svého bytu i garsonku (kterou v knize často využívají). a že ji vlastně mohou prodat, čímž se bohužel zbaví démona, ten se zmenší na velikost malého smrdutého čertíka, ještě chvíli je šmíruje, a pak vyrazí hledat štěstí jinam. hrůza!

hanak.olga
20.01.2024 4 z 5

Na začátku knihy jsem si říkala, že to asi nedám. Takovou přeslazenou slátaninu jsem snad nečetla. Ale naučila jsem se knížky neodsuzovat do první poloviny. Dobře jsem udělala. Myšlenky Véry, milující ženy a matky, plně chápu. Nakonec se mi líbilo, jak se k situaci poslavil Yanis a jak příběh dopadl.
Kniha má romantiku, napětí i oddech.


Kristy.Seb
08.01.2024 4 z 5

Podaná ruka neznamená usmíření.

Tak tenhle příběh se povedl. Skoro bych řekla, že kniha patří rozhodně mezi nejlepší knihy od autorky.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (47. týden)

17.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tá hudba mi stále znie v hlave v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených120x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených3x
v Knihotéce162x
v Chystám se číst52x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech1x