Syn zabijaka přehled

Syn zabijaka https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97198/bmid_syn-zabijaka-WI8-97198.jpg 4 43 43

Řezníkův chlapec série

1. díl >

Hlavný hrdina napínavého trileru, nájomný vrah, majster vo svojom „odbore“, sa stane nepohodlným pre mafiu, keď na jej objednávku odstráni amerického senátora. Rozruch v podsvetí zmobilizuje strážcov zákona, a tak onedlho má profesionálny zabijak za pätami nielen mafiánov, ale aj mladú kriminalistku Elizabeth...

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

The Butcher´s Boy , 1982


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Syn zabijaka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Luigi1
22.10.2023 4 z 5

Velice dobře napsané,ale něco málo tomu chybělo Ten Las Vegas mi tam neseděl

broskev28
10.07.2022

Přiznám se, že tohle čtení mi moc nesedlo, takže zhruba od s.100 už jsem knížku jen prolistovala a podívala jsem se na konec. Ovšem už na s.19 jsem narazila na opravdový klenot:
"Pánové, my tuhle zemi řídíme jako blbou pokerovou hru. Obyčejný člověk vidí, že nemá nic, zatímco jiní mají požehnaně. Nedělá problémy, protože si optimisticky myslí, že v dalším kole shrábne všechno zase on. Ale dejte si pozor na den, kdy přijde na to, že žetony se k němu nedostanou jako dřív. A až přijde na to, že pracháči hrajou podle jiných pravidel, mějte raději spakováno. Mluvíte o daňové revoltě, proboha, ale ona přijde revolta skutečná."
Už jen kvůli tomuhle stálo za to tuhle knihu otevřít, no ne?


Madla81
10.02.2021 2 z 5

Na to, že je kniha ověnčena cenou Edgara Alana Poe a opěvována mnohými kritiky, mě příliš nenadchla. kniha psaná z pohledu anonymního nájemného zabijáka, u kterého neznáme jméno, věk a v podstatě ani vzhled je taková ... nijaká. Když ji srovnám třeba s knihou Thomase Harrise Cari Mora, je Řezníkův učeň naprosto průměrná kniha. V některých příliš popisných pasážích o Las Vegas či úřednické práci na FBI jsem se dokonce vyloženě nudila. Je to takové ucourané, chybí spád, děj a adrenalin.
V každé kapitole se střídá postava, z jejíhož úhlu je příběh vyprávěn (zabiják kontra mladičká zaměstanankyně kriminálního úřadu), ale vzhledem k tomu, že oba tak rozdílní představitelé měli stejný styl vyjadřování, bylo občas dost těžké odlišit, o kom právě čtete. Za mě tedy horší průměr.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (2)

1985 - Deutscher Krimi Preis (3. International)
1983 - Edgar Allan Poe Awards (Best First Novel)


Kniha Syn zabijaka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených2x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit2x