Chagall přehled

Chagall https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199501/bmid_svetove-umeni-chagall-Nmq-199501.jpg 4 6 6

Světové umění série

< 7. díl >

Edice Světové umění je zasvěcena nejvýznamnějším osobnostem v dějinách umění a jejich dílu. Dokonale graficky zpracované knihy obsahují velké množství kvalitních barevných reprodukcí, z nichž si čtenář může udělat dobrou představu o umělcově tvorbě. Doprovází je fundovaný biografický text, který shrnuje nejen základní informace o malířově životě, ale také o jeho postojích a názorech a obecně přístupu k umění. Díky praktickému formátu a vysoké kvalitě představuje série Světové umění dokonalé dárkové publikace. Marc Chagall (1887–1985), bělorusko-francouzský malíř židovského původu, jehož dílo je významnou součástí moderního malířství. K nejznámějším obrazům patří např. Židovská svatba, Zelený houslista či Paříž z okna.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chagall. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

pepap
16.02.2024 4 z 5

Obrazy jsou krásné, texty občas úplně mimo, většinou s obrazy nesouvisí - jako by vám byla vyprávěna linie Chagallova života, subjektivně vybraná, střípkovitá, v galerii jeho kohoutů, koz, šumařů a dechberoucích barev .. Zkrátka zvláštní koncept.

laepus
24.09.2018 3 z 5

Z této edice asi určitě nejslabší kousek... krom neseřazení obrázků a textu, tady je text absolutně mimo všechny obrazy - je to jen o Chagallově mládí do jeho definitivního odchodu z Ruska, navíc to jsou jen nesrozumitelné pseudointelektuální snobské kecy plné citátů, nic konkrétního o Chagallově tvorbě. Ta, naprosto úžasná, tak zůstává jediným (obrovským) kladem této knihy. Netušil jsem, že Chagall byl až tak úžasný malíř. Opravdu smekám před velikostí jeho génia.


Samira
05.03.2016 4 z 5

Netradičně pojatá edice světového umění je vizuálně dokonalá a musím říct, že právě menší formát je její hlavní devizou. Dá se vzít i sebou a v knihovně udělá radost.
Co se týče obsahu je přece jen stručnější. Vadilo mi také, že text časově a tématicky neodpovídá jednotlivým obrazům, ale je na nich nezávislý. Pokud chcete mít doma velmi pěknou kapesní sbírku obrazů, pak vás knihy potěší, pokud však chcete dílo daného autora prostudovat hlouběji volila bych jiné zpracování.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chagall v seznamech

v Přečtených7x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x