Světová válka Z přehled

Světová válka Z https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477533/bmid_svetova-valka-z-W8t-477533.jpg 4 564 564

Světová válka Z (World War Z) Maxe Brookse je hororový, ale velmi realistický a emotivní román o světové válce se zombie. Není to ale klasický horor se zombie, kniha svou realistickou kulisou připomíná knihy Stephena Kinga nebo Toma Clancyho. Epidemie zombie začíná v Číně, kde se na několika odlehlých místech objevují případy neznámé nákazy. Z Číny se pak „vzplanutí“ šíří nekontrolovatelně po celém světě. Max Brooks vytvořil apokalyptickou a velmi detailně propracovanou vizi – od zastíracích manévrů vlád přes šíření epidemie s využitím černého obchodu s lidskými orgány až po konkrétní osudy jednotlivců. Svět se po ukončení války se zombie změnil: světová lidská populace se dramaticky zmenšila, některé oblasti jsou zcela vylidněné, někde není známo, zda přežili lidé nebo je území obsazeno zombie, rovnováha sil se změnila. Celému příběhu dodávají na autentičnosti výpovědi přímých účastníků. Strhující kniha, která byla přeložena do mnoha světových jazyků, patří mezi celosvětové bestsellery, prodáno bylo více než 700 tisíc kusů. Kniha se dlouhodobě udržela v popředí významných žebříčků (např. New York Times Best Seller) a v roce 2013 byl do kin uveden stejnojmenný film, který se knihou inspiroval, v režii Marca Forstera (Ples příšer, Hledání Země Nezemě s Johnny Deppem nebo Horší už to nebude) s Bradem Pittem v hlavní roli. Kniha (první vydání z roku 2010) získala ocenění (KNIHA MĚSÍCE) časopisu Pevnost 4/2011.... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: ekniha , Zoner Press
Originální název:

World War Z , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světová válka Z. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (126)

Timkim
02.04.2024 3 z 5

V prvních chvílích poslechu se mi vybavila nedávná historie, nebo pokud chcete hysterie ohledně Wu Chanu v kombinaci s knihou Puls od Stephena Kinga.
Co se mi na knize líbilo, byly ty akční pasáže spojené s likvidací nemrtvých, jenže těch tam bylo méně a méně a jakmile to nasáklo politikou, absolutně jsem přestal vnímat o co tam jde.
Námět dobrý, forma též, jen by to chtělo příběh gradovat. Z tohoto vzniklo opět pouze zombie "B". Do top daleko, předaleko....65%

Koty7
14.03.2024 5 z 5

Totální nářez! Avšak neplést s filmem, ten je úplně jiný. Kniha je neskutečně dobře napsána strhujícím způsobem. Celé to působí jako jakási reportáž a je to hodně věrohodné, jakoby se to opravdu stalo. Autor jako novinář objíždí celý svět a sbírá od lidí příběhy během průběhu celé apokalypsy. Dozvíme se tedy celý příběh od začátku až do konce, a to včetně nejrůznějších detailů. Tohle mě opravdu chytlo a doporučuji. :)


KapitánSmrt
14.02.2024 4 z 5

Trochu jsem se obával, že mi bude vadit forma vyprávění, ale opak byl pravdou. Jde defacto o fiktivní dokumentární zachycení války proti živým mrtvým. Bavil mě hlavně přístup autora, který se celou problematikou zabývá velmi systematicky a detailně. Nechybí ani technické a odborné pasáže z mnoha různých oborů, od psychologie a sociologie, až po armádní a námořní terminologii. I díky tomu kniha působí autenticky a člověk si dost jasně dokáže představit, že by se něco takového klidně mohlo stát a ona hypotetická válka by přesně takto mohla i probíhat. Což je dle mého důkazem kvalit této knihy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (19. týden)

09.05.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Světová válka Z v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených720x
ve Čtenářské výzvě36x
v Doporučených49x
v Knihotéce246x
v Chystám se číst352x
v Chci si koupit122x
v dalších seznamech14x