Svět v bouři přehled

Svět v bouři https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536641/bmid_svet-v-bouri-6620f9ccf2d4b.jpg 4 162 162

Po mnoha letech nevědomosti a strádání se dal svět konečně do pohybu. Lidé schází na zem, mezi ty, které kdysi opustili, a stvůry z cizí planety. Aby se Země znovu stala bezpečným domovem, je třeba odhalit všechna tajemství zrůd i lidstva, které ta svá v době chaosu pečlivě ukrylo. Plán na záchranu světa existuje, cesta však nebude snadná a ti, kdo se po ní vydají, budou za každý krok platit krví. Třetí díl postapokalyptické série Města Kristýny Sněgoňové odhalí další střípky světa, který učaroval tisícům čtenářů.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svět v bouři. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

SkillJam
16.05.2024 5 z 5

Celá série je naprosto výborná. Každá kniha je trochu jiná, netroufnu si říct, zda nějaká lepší. Nejdříve tu bylo tajemno a pomalé odkrývání s hrdinou, který měl co dělat, aby si nakonec získal naše srdce. Poté přežívání, přátelství, pykání a hledání rodiny. Nakonec pohled na svět z úplně jiného místa a finální boj o vše.
Svět se mi strašně líbí, postupné odhalování, co se vlastně stalo, bylo moc fajn. Hrdinové mi v podstatě všichni sedli, možná až na trochu moc zaláskované kňourání jedné z postav v poslední knize, ale každý je nějaký, nakonec jsem soucítil i s ním.
Autorka umí velmi dobře přiblížit atmosféru a popsat místa, člověk si vše krásně představí a vcítí se do situace v knize. První část poslední knihy byla trochu rozkouskovaná mezi hodně postav, které se třeba jen objevili v jedné části, ale ve výsledku to podalo velmi dobrý až skoro dokumentární pohled na část světa, kde se žilo dlouho úplně jinak a ukázalo to, jak je snadné o všechno najednou přijít. Krajina Islandu tomu dodala skvělou kulisu.
Zkrátka já jsem nadšen a strašně doufám, že se autorka do světa Měst ještě někdy vrátí.
Nevím, zda se mi nějaká z knih líbila nejvíce, beru to jako celek a dohromady to za mě funguje naprosto výborně.

NemmamSlov
01.05.2024 4 z 5

Konečne som sa dostal k poslednému dielu série Mestá v oblakoch. Sněgoňová napísala skvelý postapokalyptický svet.

V tretej časti sa nám to pomalšie rozbieha. Do deja vstupuje nové mesto, a to na Islande. Island je najmenej zasiahnutá krajina krvilačnými tvormi z inej planéty. Samozrejme, nakoniec aj na psa príde mráz a Island sa musí brániť.

Zatiaľ na Arche vymysleli plán, ktorý by mal zastaviť populačný rast C-éčok. Island sa pripája do tohto programu a spoločne s ostatnými členmi minulých častí sa vypravia do Ríma zabiť matku. Nemôžem si pomôcť, ale opäť mi to trochu pripomína Stargate a replikátorov. Autorka hodne čerpá z tohto seriálu, čo je cítiť aj v Légii. Avšak, mne to nejako neprekáža, Kristýna tam dokázala vopchať originálne prvky, čo sa počíta.

Séria je pravdepodobne ukončená. Zo všetkých častí bola pre mňa tá prvá najlepšia, ktorá si držala asi najviac takú tajomnosť a napätie, ale všetky časti si udržujú kvalitu a stoja za prečítanie. Teším sa na ďalšiu tvorbu Kristýny Sněgoňovej.


soupik2012
28.04.2024 audiokniha 4 z 5

Má obava, že autorka nemůže udržet úroveň z předchozí po všech stránkách dokonalé knihy, se bohužel naplnila. Tentokrát je rozjezd velice pozvolný, až jsem se místy opravdu nudila. Zapříčiněno je to způsobem vyprávění. Příběh je totiž na začátku velmi popisný, téměř postrádá nějakou zajímavou myšlenku, akci, nápad. Když už jsem se bála, že se pronudím až ke konci a knize dám z úcty k předchozím částem tři hvězdy, nastane v poslední třetině dramatický zvrat. Najednou akce střídá akci. Kniha je zábavná, napínavá a dokonce vcelku s logickým chováním i dějem všech účastníků tohoto příběhu. Celkově tedy zapisuji 4,5. Bohužel audiokniha je opět zmršená, celá tato série se nepovedla. Pan Martin Preiss ji načetl velice dobře, ale po zvukové stránce, je to naprosto otřesné. Ani amatér neodvede tak mizernou práci.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)

23.10.2022


Citáty z knihy (3)

Mimozemští tvorové nebyli zrůdami o nic víc než jakákoliv pozemská šelma a to označení jen prohlubovalo hrůzu z nich.


Škoda, že člověk pozná, že zažívá tu nejlepší část života, až když končí.


Jakmile je na povrchu „něco“ špatně, bude brzy „špatně“ všechno.


Kniha Svět v bouři v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených212x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených8x
v Knihotéce122x
v Chystám se číst64x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

2020  83%Město v oblacích
2018  80%Krev pro rusalku
2020  86%Amanda
2021  83%Šprti & frajeři
2021  90%Země v troskách