Superguru Bárta přehled

Superguru Bárta https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/212835/mid_superguru-barta-212835.jpg 4 140 140

"Všehoschopní - Superguru Bárta". Kniha o zákulisí novinařiny a vysoké politiky. Skutečný příběh o hledání pravdy ve zkorumpovaném světě. Investigativní pátrání, které odstartovalo vládní krizi. Kniha dostala cenu Český bestseller v kategorii literatura faktu za rok 2011.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Superguru Bárta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Canniosh
28.01.2023 5 z 5

Tuhle knihu jsem četl až jako jednu z posledních od pana Kmenty, ale hned musím přiznat, že je jedna z těch nejlepších. Poslední Kmentovy knihy jsou nabité fakty, skutečnostmi, souvislostmi a spoustou jmen, kdežto tahle kniha je pojatá spíše jako detektivka. To nic neubírá na síle zjištěných a zveřejněných kauz, sledování a podvodů, ba naopak, díky beletristickému stylu se čtenář ocitá uprostřed všeho, nestojí "bokem" jako sledovatel, ale naopak se přímo účastní dalších a dalších odhalení. Bravo!!!

Bustedka
23.10.2022 5 z 5

Vít Bárta: "obecně si myslím, že kdyby tady byl nový politický subjekt, tak jedině dobře. Zkultivovalo by to politickou scénu."
...
a tak se taky stalo. Nejdřív Bárta a jeho Věci veřejné a pak se o kultivaci postaral Babiš a jeho ANO.

Když vstoupili Věci veřejné oficilně do politiky, bylo mi 20. Bártův pověstný šáteček a Johnův nezapomenutelný nosový tón si ale pamatuji dodnes. Pokud jste už tehdy četli zprávy, určitě vám něco řekne i "blonďatá bestie" Kočí a nebo Karolína Peake.

Jaroslav Kmenta je jeden z nejlepších českých novinářů. Zaobírá se především zákulisím české politiky a jeho kniha Superguru Bárta patří k tomu nejlepšímu, co z jeho pera vzniklo. Krom velmi detailní práce a popisu toho, kdo Bárta vůbec je, se dozvíte hodně i o tom, jak vůbec funguje novinařina (v té době ještě v mladé frontě), co vše je potřeba udělat, rozhodnout, jak funguje práce se zdroji. Bonus je ale třeba i to, jak se chovat, když vás sledují a nahání.

A malé Bártovo filozofické okénko na závěr: "kde bereme odvahu se domnívat, že budeme lepší než elity současné? Zvláště pokud k pokoření současných elit použijeme metody stejně nevybíravé, ne-li zákeřnější, než které ony používají.?


Věruška994
04.01.2022 5 z 5

Neuvěřitelné......

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Superguru Bárta v seznamech

v Přečtených203x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených8x
v Knihotéce81x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x