Struny času přehled

Struny času https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370103/bmid_struny-casu-8Bk-370103.jpg 3 57 57

Struny času série

1. díl >

Madeleine L'Engle stvorila sériou Struny času klasiku tínedžerskej sci-fi literatúry, ktorá ovplyvnila tvorbu spisovateľov posledných päťdesiatich rokov. Meg Murryová je obyčajná tínedžerka s nízkym sebavedomím a túžbou zapadnúť. Je dcérou svetoznámeho fyzika a je rovnako inteligentná a talentovaná ako jej mladší brat Charles Wallace. Všetko sa pokazí, keď ich otec zmizne za záhadných okolností, čo jej matke zlomí srdce. Zdrvenú Meg a jej kamaráta Calvina predstaví jej brat trom záhadným nebeským bytostiam, ktoré pricestovali na Zem, aby zachránili pána Murryho. Spoločne sa vydávajú na neuveriteľnú dobrodružnú cestu naprieč časom i priestorom, objavujú svety za hranicami našej fantázie, kde musia čeliť mocnému zlu. Meg sa môže domov vrátiť až po tom, čo porazí temnotu vo vlastnom srdci a objaví silu na boj s temnotou, ktorá postupne zahaľuje celý vesmír. Rovnomenný film prichádza do slovenských kín 12. apríla 2018 s hviezdnym obsadením!... celý text

Horory Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

A Wrinkle in Time , 1962


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Struny času. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Juls125
17.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Uprimne nechapu nizke hodnoceni knizky, ja se do toho velice zacetla a i prestoze jsem to na zacatku povazovala za kravinu, moc me bavily citaty pani Kdo a vysvetleni dimenzi, pribeh byl rozhodne dobry a velice jsem se dokazala vzit do situaci pri zachrane tatinka, vzdycky jsem z toho mela uplne husinu, mozna bych knizku ocenila vice, kdyz jsem byla mladsi a je to spise takova pohadka s dobrym koncem, ale rozhodne jdu hned cist druhy dil. Je to spis pohodovejsi cteni po nejake narocnejsi knize, ale zaujala me

bradovav
18.07.2022

Obálka: 2*
Pod obálkou: -
Hlavní postavy: 4*
Děj: 3*

Ke knize jsem se dostala díky knižní štafetě u @booklover_maya - moc děkuji. K této knize bych se totiž jinak na 100% nedostala.

Přiznám se, že by mě neoslovil název, ani obálka. Nejsem vášnivým čtenářem sci-fi, jak jsem už ale několikrát psala, knižní štafety jsou skvělé v tom, že vám otevírají svět knih, které by vás minuly.

Tato méně obsáhlá kniha pojednává o šestičlenné rodině, které zmizí otec. Rodiče vědci, naprůměrně inteligentní syn, dvojčata a dcera, která své sebevědomí teprve hledá.

Příběh nás zavádí mimo mléčnou dráhu, kde se dvě z dětí spolu se svým kamarádem pokoušejí zachránit otce a společně se vrátit za zbytkem rodiny. Během tohoto putování se seznámí s několika mimozemskými stvořeními. Podaří se jim otce zachránit? Jsou mimozemšťané hodní, nebo zlí? Musíte zjistit sami...

Já si v průběhu čtení zamilovala pětiletého nadprůměrně inteligentního Charlese a doufám, že se s ním budu potkávat i při čtení druhého dílu.

Celkové hodnocení: 3* z 5*


julie0463
01.06.2022 4 z 5

Kniha je zajímavá. Zase něco jinačího, ale líbíla se mi cestování časem. Něco pro mě. Doporučuji i když je to spíš oddechovka.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Struny času v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených67x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech8x