Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře přehled

Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178993/bmid_strucne-dejiny-sveta-pro-mlade-cten-wJ1-178993.jpg 4 73 73

Proslulý kunsthistorik (mj. Příběh umění) se ve své knize zaměřil na mladší čtenáře (ale to neznamená, že by text nebyl zajímavý a užitečný pro dospělé). Jeho kniha čtenáře provede historií od nejstarších počátků až do dvacátého století, seznámí ho s důležitými historickými osobnostmi a událostmi, ale také ho poučí o souvislostech a spojitostech mezi různými údobími a územími. Gombrich své dějiny lidstva vypráví jako příběh, ne vždy právě útěšný a pochopitelně nezavršený. Otevřený konec však znamená naději do budoucna.... celý text

Historie Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Triton , Argo
Originální název:

Kurze Weltgeschichte für junge Leser , 1935


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

katpas76
08.04.2024 4 z 5

Audiokniha
Dostala jsem se k této knize vlastně náhodou. A jsem velmi ráda, že jsem ji na druhý pokus (poprvé jsem asi nebyla historicky naladěna) doposlouchala, protože s každou další kapitolou se mi líbila více. Udělala jsem si konečně po mnoha letech ucelený přehled o historii, kde moje znalosti, obzvlášť v některých obdobích, hodně zadrhávají. Škoda, že 20.století bylo věnováno poměrně málo prostoru (v kontextu celé knihy), protože nejčerstvější dějiny jsou pro mě to nejzajímavější. Celkově ale hodnotím knihu velmi dobře, doporučuji všem věkovým skupinám (nemusíte být nutně mladým čtenářem).

mar.jir
16.06.2023 4 z 5

Nebyla jsem si jistá jak budu schopna vnímat dějiny jako audioknihu, ale volba to byla skvělá. Příjemný průřez dějinami, které jsou spolu v kontextu a navazující, což je příjemné vzhledem k tomu jak odděleně probíhá výuka dějepisu, v této knize nahlížíme na události jako celek. Rozhodně je to dobrý nástroj, jak dětem (ale i dospělým), pomoci pochopit kontext a vypěstovat i nějakou lásku k historii.


bigbabe
17.05.2023 4 z 5

Velice příjemná, zajímavá kniha. Potěšilo mě spousty map, aby si to člověk uměl i vizuálně představit. Potěšilo mě, že si člověk mohl spojit různé události a osobnosti v jednom čase ale v jiných částech zeměkoule, protože často čtete dějiny toho a dějiny toho a nespojíte si v hlavě, co se dělo ve stejné době na druhé straně.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stručné dějiny světa pro mladé čtenáře v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených103x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených8x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst67x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech4x