Strom života přehled

Strom života https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261936/bmid_strom-zivota-261936.jpg 4 32 32

Když král keltského kmene Volků sjedná mír se svým protivníkem a pozve ho na své hradiště v Eburonu, všichni věří, že pro zemi nadešel čas pokoje a blahobytu. Slavnostní hostina ale končí zradou a dýkou, a králův mladý syn Allecnos si jen v poslední chvíli zachrání život dramatickým útěkem z hradiště. Prozíravý druid Aios pošle Allecna až do dalekého Říma, aby ho dostal z dosahu nepřátel, kteří po něm pátrají. Za několik let se Allecnos rozhodne přidat k Caesarovu vojsku, které táhne do Galie, aby se střetlo s Germány. Musí vědět o římském způsobu boje co nejvíce, protože po ničem netouží víc než se dostat zpátky k Volkům, pomstít smrt svého otce a navrátit jejich rodu královský trůn. Výpravný román popisuje dramatické boje o moc, stejně jako běžný život keltské doby v 1. století př. n. l.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strom života. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

veverkaVv
18.09.2021 5 z 5

Velmi objemná kniha české autorky byla na mém nočním stolku skoro půl roku, než jsem měla pocit, že se na ni těším. A vůbec jsem nebyla zklamaná. Historické popisy událostí byly někdy velmi podrobné, ale jen tak bylo možno se na dávné události navázat a pokusit se je pochopit. Základní linie děje - nenávist, láska, hrdost, vlastenectví, kamarádství, víra, pocity a motivy hlavních hrdinů, dějinné souvislosti a pod. se různě prolínají a jako celek pomáhají pochopit i tak vzdálenou historii.
Velmi dobrá četba s ucelenou dějovou linkou. Doporučuji

Shardlake
18.01.2020 4 z 5

Tento výpravný román se mi během čtení zalíbil, i když tam zpočátku byly trochu nezáživná místa. Popisovat období 1. století před naším letopočtem tak, aby čtenář vydržel s napětím číst až do konce jistě pro autorku nebylo snadné. Ke konci knihy jsem zjistila, že fandím více Lanicovi než Allecnovi, který byl v pozici krále časem zaslepen mocí a zničil tak přátelství, které bylo mezi nimi od dětských let. Lanicos mu přesto dokázal odpustit a jsem ráda, že se na konci příběhu zachránil, i když v knize bylo plno míst, kdy už to vypadalo, že zemře. Doporučuji všem čtenářům, kteří mají rádi historické příběhy a rádi čtou hodně tlusté knihy. Časem si ráda přečtu další knihy této autorky.


Dandy1
12.08.2019 3 z 5

Mám ráda tlusté knihy, ale tady byla spousta stran zbytečná. Prvních 200 stránek jsem chtěla knihu zahodit. Autorka nedokáže udržet čtenáře po celou dobu četby. I když příběh byl moc pěkný, nevím jestli budu číst nějakou její další knihu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Keltský svět ožívá v knize Strom života

17.12.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strom života v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených3x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst111x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

Keltové keltská mytologie historické romány

Autorovy další knížky

Ivana Špičková
česká, 1968
2017  87%Strom života
2014  86%Ztraceno v písku
2010  75%Slovem a mečem
2014  83%Ve stínu arény
2015  83%Bohové Efesu