Strieborný lev na oblohe přehled

Strieborný lev na oblohe
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352248/bmid_strieborny-lev-na-oblohe-neI-352248.jpg 4 101 101

Moja sestra býva na kozubovej rímse. Teda to, čo z nej zostalo... Debutový román Annabel Pitcher, ktorá očarila slovenských čitateľov knihou s úplne šialeným názvom Kečupové oblaky. Jamie sa práve nasťahoval do nového domu s otcom a staršou sestrou Jasmine. Dvojička Jasmine Rose zomrela pred piatimi rokmi pri teroristickom útoku. Rodičov zachvátil neopísateľný žiaľ a Jasmine si dala pírsing všade, kam sa len dalo, zafarbila si vlasy naružovo a prestala jesť. No Jamie celý ten čas nevyronil ani slzu. Rose je preňho len hmlistou spomienkou. Neutápa sa v smútku, radšej sa venuje svojmu kocúrovi Rogerovi, tričku Spidermana, čo dostal k narodkám, a tomu, ako pred otcom utajiť svoju novú kamošku Sunyu. Zároveň tajne dúfa, že sa k nim vráti mama, ktorá ich bez slova opustila pred pár mesiacmi. Keď natrafí na reklamu na novú reality šou, verí, že toto je jediný spôsob, ako dať rodinu raz a navždy dokopy.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

My Sister Lives on the Mantelpiece , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strieborný lev na oblohe. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

Pavlnka
29.10.2023 5 z 5

Pro mě naprosté překvapení. Příběh zajímavý a řekla bych i opravdový. Trochu mě mate nezájem okolí. Je psán pro děti, takže trochu jednodušeji, ale neubírá to na čtivosti.

Malíček
13.10.2021 5 z 5

Tahle knížka mě příjemně překvapila, jelikož jsem od ní neměla opravdu žádná očekávání a spíš jsem chtěla zkusit něco, co běžně nečtu. Musím říct, že zpracování poměrně důležitých a vážnějších témat v literatuře pro děti a mládež mi přijde docela náročné, ale autorka se toho zhostila odvážně a myslím, že výsledek se povedl.


blackoutzuzi
22.06.2020 2 z 5

Co na této knize oceňuji, jsou témata, která kniha svému čtenáři nabízí - ztráta blízké osoby, šikana, rasismus či PPP. Od příběhu jsem očekávala rodinné drama a docela mě překvapilo, že příběh vlastně vůbec nevyzněl pesimisticky a musím uznat, že to zřejmě trochu zapříčinilo to, že mě příběh malého Jamieho, kterému umřela sestra a jeho rodina se tak trochu rozpadala, nijak nedotkl. Kdyby autorka ubrala trochu toho humoru a přidala na vážnosti všem situacím, zřejmě by mě příběh zasáhl o mnoho víc. Tím nechci říct, že se v ději mělo odehrávat jedno drama vedle druhého, ale jednoduše mělo být jednotlivým tématům věnováno více prostoru. Nevím no, bohužel mi příběh moc nesedl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strieborný lev na oblohe v seznamech

v Přečtených130x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených7x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst58x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech1x