Strážce majáku přehled

Strážce majáku
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36580/strazce-majaku-36580.jpg 4 23 23

Okouzlující příběh, jehož čtyři hrdiny, strážce majáku, jeho syna, cizince-spisovatele a venkovského doktora, uvěznila vytrvalá bouře na velmi romantickém místě, na osamělém majáku tyčícím se na prudkém skalním srázu spadajícím přímo do moře. Všichni čtyři hrdinové, ač jindy povah spíše uzavřených, se za neobvyklých okolností velmi rychle sblíží. K ukrácení času si čtveřice vypráví nejen své životní příběhy, ale i cizí zajímavé osudy a osudové zvraty. Jejich vyprávění se navzájem stimulují, kříží a rozvíjejí, skutečné příběhy začnou prolínat i staré legendy a dávné heroické příběhy, z nichž vstupuje zejména touha po pravdě a spravedlnosti. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážce majáku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Eicherik
31.10.2020 4 z 5

Neplánované, krátkodobé a velmi pohodové setkání čtyř mužů: Venku je sychravo a uvnitř u krbu se vyprávějí keltské legendy, legendy ze Staré Číny a osobní příběhy zúčastněných. V podstatě by se mohlo jednat o nový literární žánr. Kniha navozuje úžasnou pohodu a klid.

IvaKo
17.03.2018 4 z 5

Bretaňský maják obklopený bouří a uvnitř oáza pohody, kde čtyři muži u krbu vyprávějí keltské a čínské legendy, ale i osobní příběhy, které zasáhly do jejich životů. Ze všech příběhů vyplývá, že lidé byli a jsou ve své podstatě pořád stejní, se svou touhou po spravedlnosti a štěstí, ale i se svými zápornými vlastnostmi. Sugestivně poklidná, meditativní atmosféra se přenáší i na čtenáře. Příjemný zážitek.


R.E.M.
19.01.2017 4 z 5

Obyčejné setkání čtyř lidí, jejich vyprávění příběhů a dávných legend. Neobyčejně milá a okouzlující atmosféra. Za příjemnou a pohodovou atmosféru - 4 hvězdy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strážce majáku v seznamech

v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit1x